Πώς να φτιάξετε την πιο λαχταριστή και αφράτη μπουγάτσα

Δείτε μία υπέροχη συνταγή του Παύλου Χάππιλου

Το «κρύο σηκώνει γλυκό» θυμόσοφος λαός και τι είναι πιο λαχταριστό από μία μπουγάτσα με κρέμα;

Κι επειδή αυτές τις μέρες είναι δύσκολο να μετακινηθούμε στον πλησιέστερο φούρνο για να την προμηθευτούμε, ο Παύλος Χάππιλος μέσα από τη στήλη του στην εκπομπή breakfast@star μας έδειξε βήμα- βήμα πώς να τη φτιάξουμε στο σπίτι μας.

Λαχταριστή και αφράτη κιμαδόπιτα

Υλικά της Συνταγής 

1 πακέτο φύλλο κρούστας, 150 γρ. βούτυρο αγελάδας

Για την κρέμα μπουγάτσας

1 λίτρο φρέσκο γάλα 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 200 γρ. ζάχαρη 2 βανίλιες 2 πρέζες αλάτι 50 γρ. βούτυρο αγελάδας κανέλα και ζάχαρη άχνη για επικάλυψη.

Εκτέλεση της Συνταγής 

Βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλάτι. Κρατάμε το βούτυρο για το τέλος. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Όλη η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά. Μόλις πάρει βράση η γλυκιά κρέμα μπουγάτσας με σιμιγδάλι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει μέσα στην κρέμα. Μεταφέρουμε την κρέμα σε μπολ και καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη κουζίνας που εφάπτεται σε όλη την επιφάνεια της κρέμας. Σε ένα ταψί απλώνουμε λιωμένο βούτυρο και φύλα κρούστας εναλλάξ. Πριν την κρέμα πασπαλίζουμε το τελευταίο φύλο από πάνω με ζάχαρη άχνη. Βάζουμε την κρέμα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλα κρούστας καλά βουτυρωμένα ενδιάμεσα. Χαράζουμε και ψήνουμε στους 160 βαθμούς αέρα για 45-50 λεπτά.

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top