Ελαφριά σούπα με σελινόριζα για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Μία υγιεινή αλλά νόστιμη συνταγή για το γιορτινό τραπέζι

Φάγατε πολύ τα Χριστούγεννα και θέλετε την Πρωτοχρονιά να φάτε κάτι light αλλά συνάμα και νόστιμο;

Φτιάξτε την πιο λαχταριστή κολοκυθόσουπα

Ο Παύλος Χάππιλος έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@star  μία πολύ ωραία ιδέα προτείνοντάς τους να φτιάξουν σούπα με σελινόριζα.

Πεντανόστιμη βελουτέ σούπα με πατάτα, μπέικον και πράσο

Υλικά της Συνταγής 

1,5 κιλό σελινόριζα, 3 καρότα, 3 κρεμμύδια, 2 σκελίδες σκόρδο, 3 στοκ σέλερι ,1 κούπα λευκό κρασί, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, 500μλ γάλα

Για γαρνίρισμα μπέικον και σχινόπρασο.

Εκτέλεση της Συνταγής 

Κόβουμε τα λαχανικά μας σε κομμάτια και τα σοτάρουμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα μέχρι να καραμελώσουν καλά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε γάλα μέχρι να καλύψει όλα τα λαχανικά μας, το θυμάρι και αλατόπιπερωνουμε.  Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά μας. Μπλεντάρουμε με ένα μίξερ χειρός και σερβίρουμε με κομματάκια μπέικον και σχινόπρασο.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top