Λαχταριστά κανελόνια με λαχανικά και τυρί κρέμα

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας δίνει την πιο σούπερ συνταγή για κανελόνια

Κανελόνια με λαχανικά και τυρί κρέμα ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή Breakfast@star.

Πεντανόστιμα λαζάνια με κοτόπουλο και μπεσαμέλ

Yλικά για τη Συνταγή 

1 πακέτο κανελόνια
· 300 γρ. τυρί κρέμα 
· 200 γρ. μελιτζάνες
· 200 γρ. κολοκυθάκια
· 200 γρ. πιπεριά Φλωρίνης
· 100 γρ. λιαστές τομάτες
· 1 κρεμμύδι ξερό
· 2 σκελίδες σκόρδο
· 1 κ.γ. πελτέ τομάτας
· 400 γρ. σάλτσα τομάτας
· 100 γρ. γραβιέρα
· 2 αυγά
· 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
· Αλάτι και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση της Συνταγής 

· Προθερμαίνουμε στον αέρα το φούρνο στους 180 βαθμούς.
· Πλένουμε καθαρίζουμε τα λαχανικά, κόβουμε σε μικρούς κύβους τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά Φλωρίνης, τη λιαστή και φρέσκια τομάτα.

· Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεσαίο τηγάνι και σοτάρουμε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά για 2’.
· Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι, σοτάρουμε για ακόμη 2’.
· Παράλληλα βάζουμε σε μπολ τα 2/3 από το τυρί κρέμα, τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός και το αφήνουμε στην άκρη.
· Προσθέτουμε τον πελτέ στο τηγάνι, ανακατεύουμε με μια ξύλινή κουτάλα να τσιγαριστεί καλά, για 1’.
· Ρίχνουμε, το υπόλοιπο τυρί κρέμα, τα φύλλα φρέσκιας ρίγανης, αλάτι, φρέσκο-τριμμένο πιπέρι, την λιαστή τομάτα, τη γραβιέρα , ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
· Βάζουμε τη μισή σάλτσα τομάτας στο πυρέξ (25*33) την απλώνουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια και τρίβουμε λίγο φρέσκια ρίγανη από πάνω.

· Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα κανελόνια με τη γέμιση από τα λαχανικά και τα τοποθετούμε επάνω στη σάλτα τομάτας.
· Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας τα κανελόνια και από πάνω απλώνουμε το μείγμα με το κρέμα τυρί και τα αυγά.
· Ψήνουμε στη μέση του φούρνου για 30’.
· Αφήνουμε να κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top