Eίσαι vegetarian; Δύο συνταγές που θα λατρέψεις

Νόστιμες συνταγές για χορτοφάγους

Σίγουρα αν είσαι vegetarian θα έχεις ακούσει πολλές φορές τη φράση «μα καλά μόνο χόρτα τρως;»; Κι όμως οι χορτοφάγοι γεύονται και εκείνοι πεντανόστιμα φαγητά.

Τάκος με κρέμα, μαύρα φασόλια και σκόρδο!

Αν λοιπόν έχεις πεθυμήσει να φας σκεπαστή αλλά έχεις κόψει το κρέας, δοκίμασε να φτιάξεις τη vegan σκεπαστή που ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή Breakfast@star.

Σκεπαστή με γύρο 

Υλικά της Συνταγής 

4 πίτες σουβλάκι γίγας(μπορούμε και πίτες καλαμποκιού) · 2 συσκευασίες vegan γύρος  · ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή · 4 ώριμα αβοκάντο · ½ κόκκινο ξερό κρεμμύδι · 2 σκελίδες σκόρδο · 1 πιπεριά τσίλι · 1/3 ματσάκι κόλιανδρο · 2 λάιμ το χυμό, 1 το ξύσμα · 8-10 τοματίνια · 250 γρ. Βιγκάν τυρί κρέμα · 50 γρ. γάλα αμυγδάλου · 3 κ.σ. ελαιόλαδο
· 3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη · 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι · Αλάτι και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι Για το σερβίρισμα · Ανάμεικτη σαλάτα ή τραγανές τηγανιτές πατάτες.

Εκτέλεση της Συνταγής 

Κόβουμε στη μέση, κατά μήκος τα αβοκάντο με ένα μικρό μαχαίρι, τα χωρίζουμε στα δύο, αφαιρούμε τον πυρήνα, και το εξωτερικό περίβλημα με τα χέρια μας ή με το εσωτερικό ενός κουταλιού αν δυσκολευόμαστε. · Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το χυμό από 1½ λάιμ και με ένα μεγάλο πιρούνι τα πολτοποιούμε. · Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κόλιανδρο, την πιπεριά τα προσθέτουμε στο μπολ, μαζί με την τοματίνια σε μικρούς κύβους, αλάτι(λίγο), φρέσκο-τριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας, σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται και αφήνουμε για λίγο σε μια άκρη ή στο ψυγείο. · Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε μόλις ζεσταθεί το γύρο, σοτάρουμε για 3’, στο τέλος ρίχνουμε τη πάπρικα, τα φύλλα από 2 κλωνάρια κάθε μυρωδικού, ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. · Παράλληλα σε μεσαίο μπολ, προσθέτουμε την κρέμα τυρί, το γάλα αμυγδάλου, το ξύσμα λάιμ, το χυμό από ½ λάιμ, τα υπόλοιπα μυρωδικά ψιλοκομμένα, μόνο τα φύλλα όπως προηγούμενος, ελάχιστο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιήθουν τα υλικά. · Τοποθετούμε μια πίτα σε άλλο πιο μικρό, αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και την ζεσταίνουμε για 1’ από κάθε πλευρά. · Μεταφέρουμε τις πίτες μόλις είναι έτοιμες σε επιφάνεια κοπής ή ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε επάνω σος με το αβοκάντο, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνια της πίτας και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα γύρο ισομερώς. · Αλείφουμε με το τυρί κρέμα μια πίτα, την τοποθετούμε με την μεριά που έχουμε αλείψει να ακουμπάει επάνω στο γύρο και καπακώνουμε τη σκεπαστή. · Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την δεύτερη σκεπαστή. · Σερβίρουμε κομμένη στη μέση με ανάμεικτη σαλάτα ή τραγανές τηγανιτές πατάτες.
1_l8n2qdqc

Κολοκυθάκια με πατάτες φούρνου και φέτα(συνταγή Σταύρου Βαρθαλίτη)

Υλικά της διαδικασίας 
· 7 μέτρια κολοκύθια
· 4 πατάτες
· 1½ κρεμμύδι
· 2 καρότα
· 2 σκελίδες σκόρδο
· 2 τομάτες
· 1 κ.σ. πάστα τομάτας
· 300 γρ. τομάτα κον-κασέ
· 200 γρ. νερό
· 50 γρ. κόκκινο κρασί
· 4 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 κ.σ. αλεύρι
· ½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
· 2 φύλλα δάφνης
· 3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
· 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
· Αλάτι και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι
· 250 γρ. ανθότυρο

Εκτέλεση της Συνταγής 

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς.
· Πλένουμε, καθαρίζουμε τα λαχανικά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τις πατάτες και τα κολοκύθια τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1 εκ.
· Βάζουμε 2κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τα κολοκύθια, μέχρι να χάσουν τα υγρά τους για 2’, στην συνέχεια προσθέτουμε τα και υπόλοιπα για 3’.
· Πασπαλίζουμε με αλεύρι παντού, προσθέτουμε ελαιόλαδο αν χρειάζεται ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε την πάστα τομάτας και συνεχίζουμε για ακόμη 1’.
· Σβήνουμε με το κρασί, αφού εξατμιστεί ρίχνουμε την τομάτα κον-κασέ, το νερό, την κανέλα, τα φύλλα δάφνης, τα μυρωδικά, το αλάτι και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι.
· Σιγοβράζουμε για 5’ και αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
· Μεταφέρουμε σε ταψί(25*33) και μοιράζουμε τις τομάτες ανάμεσα στα κολοκύθια και τις πατάτες.
· Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα στο φούρνο μέχρι να πιεί τα υγρά του ,για 40’-45’ και τελευταία 10’ του ψησίματος, προσθέσουμε από πάνω το ανθότυρο σπασμένο σε κομμάτια.
· Βγάζουμε από το φούρνο, ρίχνουμε λίγα φύλλα από φρέσκια ρίγανη, θυμάρι, λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top