Φτιάξτε το πιο νόστιμο σάμαλι!

Πώς να φτιάξετε το πιο λαχταριστό σιροπιαστό γλυκό

Ένα λαχταριστό σάμαλι έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Τρίτης στο breakfast@star.

Λαχταριστό παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού σταφύλι!

O σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του Star και έδειξε βήμα-βήμα πώς να φτιάξουμε το πολίτικο σιροπιαστό γλυκό. 

 Υλικά για το σάμαλι

· 300 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
· 400 γρ. γιαούρτι πλήρες
· 220 γρ. ζάχαρη καστανή
· 1 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη
· 180 γρ. νερό
· 2 κ.γ. baking powder
· 2 κ.σ. βούτυρο (για να αλείψουμε το ταψί)
Υλικά για το σιρόπι
· 400 γρ. νερό
· 500 γρ. ζάχαρη καστανή
· Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι

Πώς να φτιάξετε το πιο ακαταμάχητο μπανόφι!

Εκτέλεση της Συνταγής

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
· Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το σάμαλι εκτός από το βούτυρο, τα ανακατεύουμε πολύ καλά με μια μεγάλη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το μείγμα μας θα είναι αρκετά υδαρές.
Σε ένα μεσαίο ταψί (20*24 εκ.) βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και αλείφουμε πολύ καλά όλη την επιφάνεια του.
· Ρίχνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε στο μπολ από το μπολ και το βάζουμε στο φούρνο.
· Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 60’.
· Λίγο πριν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο (περίπου στα 50’ ψησίματος), βάζουμε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ μέχρι να πάρει βράση.
· Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζουμε για 10’ το βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι.
· Στη συνέχεια βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σιροπιάζουμε το γλυκό ζεστό, χαράζοντας μέχρι κάτω με ένα μαχαίρι σε κομμάτια και ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι ζεστό με μια κουτάλα, προσέχοντας να βρέξουμε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει σωστά το σιρόπιασμα αλλιώς το γλυκό μας θα μείνει στεγνό στο πάνω μέρος και πολύ ζουμερό στη βάση του, ενώ εμείς θέλουμε να υπάρχει ομοιομορφία.
· Το αφήνουμε να κρυώσει για 60’ και σερβίρουμε.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top