Φτιάξτε τα πιο «εθιστικά» μπισκότα βουτύρου

Το μυστικό για να εκπλήξετε τους πάντες με τα μπισκότα σας

Αν θέλετε να ξετρελάνετε τους καλεσμένους σας, μπορείτε να τους προσφέρετε μαζί με τον καφέ ή το τσάι μπισκότα βουτύρου. 

Λαχταριστό παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού σταφύλι!

Υλικά για τα μπισκότα 

250 γρ. βούτυρο αγελαδινό 100 γρ. ζάχαρη 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 1 αυγό 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή 1 λοβό βανίλιας ή 1 φακελάκι άρωμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ξύσμα από μισό λεμόνι(προαιρετικά) 

 

Εκτέλεση της Συνταγής

Σε ένα μπολ αδειάζουμε το βούτυρο, που το έχουμε βγάλει μισή ώρα από το ψυγείο, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια, το αυγό και το ξύσμα. Ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλι για να ενωθούν. Προσθέτουμε στη συνέχεια σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά. Δεν χρειάζεται πολλή ώρα ζύμωμα, ίσα να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Καλύπτουμε με μεμβράνη τη ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, είναι τώρα κάπως σκληρή και σταθερή, πλάθεται πολύ εύκολα. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια κάνουμε τη ζύμη ρολό, σαν μπαστούνι, όσο γίνεται πιο ομοιόμορφο. Τυλίγουμε το ρολό της ζύμης σε μεμβράνη, την ακουμπαμε σε ένα δίσκο ή επιφάνεια κοπής και την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Αφού περάσει αυτός ο χρόνος, βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο, και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε δίσκους πάχους μισού εκατοστού. Απλώνουμε τα μπισκότα πάνω σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12-14 λεπτά με αέρα. Δεν χρειάζονται πολλή ώρα ψήσιμο τα μπισκότα γιατί θα γίνουν σκληρά. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμα όταν δείτε ότι οι άκρες τους έχουν “χρυσίσει” ελαφρά. Βγάζετε τα μπισκότα του foodurismo από την λαμαρίνα προσεκτικά γιατί είναι μαλακά, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα φυλάτε σε γυάλινο ή μεταλλικό κουτί. 

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο http://www.foodurismo.com
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top