Η αντροπαρέα του Cook Beef μας μαγειρεύει «Ιμάμ με ολόκληρη μελιτζάνα»

Δείτε βήμα βήμα την συνταγή

Η μαγειρική αντροπαρέα του Cook Beef μπήκε στην κουζίνα και μας έφτιαξε «Ιμάμ με ολόκληρη μελιτζάνα». Ας δούμε αναλυτικά τα βήματα.

Λαχταριστά λαζάνια με λαχανικά και ανθότυρο!

Υλικά:

1 μελιτζάνα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
10 ελιές
½ μάτσο θυμάρι
3 τεμάχια μπαχάρι
1 κουταλιά πελτέ
200ml κόκκινο κρασί
Γαρύφαλλο
Κανέλα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Για το ταρτάρ

1 ντομάτα
10 μεγάλα φύλλα δυόσμου
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για την κρέμα τυριού
200γρ. κατσικίσιο
50ml γάλα

Εκτέλεση:

Τρυπάμε μία μελιτζάνα με ένα μαχαίρι και την τοποθετούμε πάνω στο γκάζι για να την καπνίσουμε. Ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. 

Προσθέτουμε αλάτι, σκόρδο, ψιλοκομμένες ελιές, θυμάρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε μπαχάρι, γαρύφαλλο και λίγη κανέλα. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, σβήνουμε με κόκκινο κρασί και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά. 

Μας τρέχουν τα σάλια με αυτό το Μιλφέιγ! Δείτε τη συνταγή!

Για το ταρτάρ, κόβουμε την ντομάτα σε ψιλό καρέ, την αλατίζουμε, προσθέτουμε ψιλοκομμένο δυόσμο και λίγο ελαιόλαδο. 
Σε μία κανάτα βάζουμε κατσικίσιο τυρί με λίγο γάλα και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να μαλακώσει και να γίνει κρέμα.

Ξεφλουδίζουμε την μελιτζάνα. Παίρνουμε την σάρκα της, κάνουμε ένα άνοιγμα στη μέση και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο. 
Γεμίζουμε την μελιτζάνα με την σάλτσα ντομάτας. Βάζουμε λίγο από το ταρτάρ της ντομάτας και γαρνίρουμε με την κρέμα από το κατσικίσιο τυρί και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι.

Δείτε όλα τα επεισόδια του Cook Beef

Δείτε και άλλες λαχταριστές συνταγές από το Cook Beef

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top