Μπουγιουρντί Ψητή Φέτα, Σνίτσελ με Αυγό Ποσέ, Caesars

Μοναδικές μαγειρικές ιδέες στην εκπομπή το Σάββατο στις 18:20 στo Star

Είσαι εργένης/ισσα, φοιτητής/τρια ή δουλεύεις πολλές ώρες και δεν έχεις χρόνο για την κουζίνα; Οι εύκολες συνταγές, που σου δίνουν οι chefs, με υλικά που σίγουρα έχεις στο ψυγείο σου, θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο!

ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ ΨΗΤΗ ΦΕΤΑ

Υλικά

500 γρ. φέτα

½ πράσινη πιπεριά

½ κόκκινη πιπεριά

½ κρεμμύδι ξερό

8-10 ντοματίνια

1 σκελίδα σκόρδο

μερικά κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

μερικά κλωνάρια φρέσκια ρίγανη

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μαντεμένιο ή πυρίμαχο σκεύος προσθέτουμε μισή πράσινη, μισή κόκκινη πιπεριά και μισό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες. Στη συνέχεια προσθέτουμε 8-10 ντοματίνια και 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη (μόνο για το άρωμα). Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε φρέσκο θυμάρι, φρέσκια ρίγανη και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Βάζουμε από πάνω το κομμάτι τη φέτα και ψήνουμε στον φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα (για περίπου 10 λεπτά). Αφαιρούμε τη σκελίδα του σκόρδου. Τρώγεται ιδανικά χλιαρό. Αν θέλουμε σερβίρουμε με ψωμί.

ΣΝΙΤΣΕΛ ΜΕ ΑΥΓΟ ΠΟΣΕ

Υλικά

2 χοιρινά σνίτσελ

2 αυγά για τα ποσέ

4 αυγά για το πανάρισμα

100 γρ. αλεύρι

200 γρ. πάνκο

1 λίτρο ξινόγαλο

Πάπρικα καπνιστή

Σκόρδο σκόνη

Κρεμμύδι σκόνη

Ηλιέλαιο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το κρέας μέσα στο ξινόγαλο για να μαριναριστεί. Ιδανικά να μείνει όλο το βράδυ στο ψυγείο. Για τα αυγά ποσέ, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με το ξύδι να βράζει. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, δημιουργούμε μια δίνη και προσθέτουμε πρώτα το ένα αυγό στο κέντρο. Μόλις γίνει, το αφαιρούμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το δεύτερο. Αφαιρούμε το κρέας από το ξινόγαλο, μαρινάρουμε με αλάτι πιπέρι και όλα τα άλλα μπαχαρικά. Περνάμε τα φιλέτα από αλεύρι, αυγό και πάνκο. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά σε ηλιέλαιο.

CAESARS

Υλικά

Για τη σαλάτα:

1/3 Iceberg

1/3 ραντίτσιο

1 Baby gem (καρδιά μαρουλιού)

30 γρ. παρμεζάνα

1 μπούτι κοτόπουλο φιλέτο

6 φέτες μπέικον

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Για το dressing:

4 αντσούγιες

3 κρόκους αυγών

1 κ.σ. μουστάρδα

1 σκελίδα Σκόρδο

1 λεμόνι

200 ml ηλιέλαιο

70 γρ. παρμεζάνα

Εκτέλεση

Κόβουμε σε κομμάτια το μπέικον και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να ξεροψηθεί. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο λάδι και ψήνουμε το κοτόπουλο.

Για το dressing, ψιλοκόβουμε μία σκελίδα σκόρδο σε ένα ξύλο κοπής. Προσθέτουμε αλάτι και πιέζουμε το σκόρδο με ένα μαχαίρι για να λιώσει. Βάζουμε το λιωμένο σκόρδο σε μία μπασίνα μαζί με 3 κρόκους αυγών, ψιλοκομμένες αντσούγιες, μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα και την παρμεζάνα. Στύβουμε μέσα 1 λεμόνι και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά σαν κορδόνι το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο υπόλοιπο μείγμα.

Σε ένα μπολ βάζουμε κομμένα τα φύλλα από το iceberg και το ραντίτσιο. Τρίβουμε λίγη παρμεζάνα, ρίχνουμε το μπέικον, 2-3 κουταλιές από το dressing και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τη σαλάτα και τοποθετούμε από πάνω μερικά φύλλα baby gem. Κόβουμε το φιλέτο από το μπούτι κοτόπουλο σε κομμάτια και το τοποθετούμε πάνω στη σαλάτα. Τέλος, προσθέτουμε άλλες 1-2 κουταλιές από το dressing, την υπόλοιπη παρμεζάνα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δείτε όλες τις εκπομπές Cook Beef

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top