Πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας δείχνει πώς να τη φτιάξουμε

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε στους τηλεθεατές του Star πώς να τη φτιάξουν.

Γλυκές πίτες: Τρεις συνταγές που κάνουν την καραντίνα πιο «νόστιμη»

Υλικά για τη συνταγή 

1.200 γρ. κολοκυθάκια

4 αυγά

2 κ.σ. γιαούρτι πλήρες

250 γρ. φέτα

250 γρ. μανούρι

200 γρ. καλαμποκάλευρο

2 κ.σ. άνηθο

8 φύλλα δυόσμο

2 κ.σ. μαϊντανό

ξύσμα από 1 λεμόνι

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

50 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Γεμιστές πίτες στον ατμό με χοιρινό, μαρμελάδα τομάτας και τυρί

Εκτέλεση της Συνταγής

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη σε ένα μεγάλο μπολ. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να μαραθούν ελαφρά για 10 λεπτά.

Τα βάζουμε σε μια πετσέτα και σφίγγουμε καλά να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα καθαρό μπολ.

Προσθέτουμε ψιλοκομμένα όλα τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, τα αβγά, το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη φέτα φέτα και το μανούρι σπασμένα με το χέρι κι ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο αλλά κρατάμε 2-3 κουταλιές της σούπας, αλάτι και το πιπέρι κι ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε και αλείφουμε ένα ταψί 30×40 εκατοστών με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το μισό καλαμποκάλευρο που έχουμε κρατήσει και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.

Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.

Βγάζουμε τη πίτα μας, προσθέτουμε τη τριμμένη γραβιέρα από πάνω παντού και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και πάρει ωραίο χρώμα η κολοκυθόπιτά μας.

Δείτε την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top