Πεντανόστιμοι κρεμμυδοντολμάδες με κρέμα λεμονιού

Δείτε πώς να φτιάξετε άλλη μία πρωτότυπη συνταγή

Άλλη μία ξεχωριστή συνταγή έδωσε ο Λάμπρος Βακιάρος στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Πώς να φτιάξετε τηγανιά Κοτόπουλου και Μακαρονοσαλάτα

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε κρεμμυδοντολμάδες που όπως είπε στην Κατερίνα Καραβάτου είναι συνταγή της γιαγιάς του.

Υλικά Συνταγής 

Για τη γέμιση

12 - 15 μεσαία κόκκινα κρεμμύδια
1 φλ. ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό
10-12 φρέσκα κρεμμύδια
1 συσκευασία ρύζι 
2 φλ. νερό
3 κ.γ. αλάτι
1 μεσαίο ματσάκι μάραθο ή άνηθο
15 μεγάλα φύλλα δυόσμου

Για την κρέμα λεμονιού
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. αλεύρι
1 φλ. ζωμό από την κατσαρόλα
1 φλ. γάλα
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι – πιπέρι
3 – 4 κ.σ. μάραθο ή άνηθο
 

Υπέροχος κρητικός κορμός με γλυκιά μυζήθρα

Εκτέλεση της Συνταγής 

Για τη γέμιση

Βήμα 1

 Προθερμαίνουμε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και τα 2 είδη κρεμμυδιού. Τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα 2 λεπτά και προσθέτουμε το νερό και το αλάτι.

Βήμα 1

 Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 6 – 8 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Αποσύρουμε από την εστία, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Σε αυτό το σημείο το ρύζι θα πρέπει να είναι ελαφρώς αλμυρό.

Για το τύλιγμα

Βήμα 1

 Σε μια επιφάνεια εργασίας παίρνουμε μια φλούδα του βρασμένου κρεμμυδιού και προσθέτουμε 1 κ.γ. από τη γέμιση. Ρολάρουμε τυλίγοντας προς τα μέσα, έτσι ώστε το ρύζι να τυλιχτεί τουλάχιστον μιάμιση φορά από το κρεμμύδι. Ξεκινώντας από τις πρώτες στρώσεις του κρεμμυδιού επειδή θα είναι μεγάλες σε μήκος τις κόβουμε στη μέση.

Βήμα 2

Μόλις ολοκληρώσουμε τη διαδικασία με τα κρεμμύδια, σε μια μεγάλη κατσαρόλα στρώνουμε στο κάτω μέρος όσα από τα κρεμμύδια δεν μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε για το γέμισμα (περίπου 6-7).
Στη συνέχεια, σε κυκλικό σχηματισμό στρώνουμε, στριμώχνοντάς τα πολύ καλά μεταξύ τους, εναλλάξ έναν κύκλο από γεμιστά κρεμμύδια. Συνεχίζουμε τη διαδικασία εώς ότου έχουμε τουλάχιστον τρεις στρώσεις.

Βήμα 3

Περιχύνουμε την κατσαρόλα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο που δεν χρησιμοποιήσαμε και τοποθετούμε πάνω από τα ντολμαδάκια ένα πιάτο με μέγεθος τέτοιο ώστε να καλύπτει σχεδόν όλη την επιφάνεια της κατσαρόλας. Γεμίζουμε με νερό εως ότου το νερό καλύψει σχεδόν 1 δάχτυλο το πιάτο και κλείνουμε με το καπάκι.

Βήμα 4

 Σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία (4-5) για 50 – 60 λεπτά.

Για τη κρέμα λεμονιού

Βήμα 1

 Σε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνέχεια, ώστε να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό και το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα με έναν αυγοδάρτη, προσέχοντας να μην μας σβολιάσει.

Βήμα 3

 Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε πάντα σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίζει να πήζει.

Βήμα 4

 Μόλις η κρέμα μας είναι έτοιμη, αποσύρουμε απ’ τη φωτιά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μάραθο και γαρνίρουμε τα κολοκυθάκια.

Δείτε την εκπομπή  «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top