Ένα σούπερ φακόρυζο έφτιαξαν στο Cook Beef του Σαββάτου ο Σταύρος Βαρθαλίτης και ο Χρήστος Γλωσσίδης.
Υλικά για το Φακοριζότο
250 γρ. φακές βρασμένες
150 γρ. ρύζι καρολίνα
½ τσίλι
½ κρεμμύδι
1 φρέσκο κρεμμύδι
120 γρ. ανθότυρο
1 μανταρίνι
450 γρ. νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Δυόσμο
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και το βάζουμε στην κατσαρόλα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά τσίλι και συνεχίζουμε για 1 λεπτό ακόμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι και το καβουρδίζουμε για 2 λεπτά. Μόλις καβουρδιστεί προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να ψηθεί το ρύζι. Στα τελευταία 2 λεπτά βάζουμε και τις βρασμένες φακές που έχουμε από την προηγούμενη μέρα. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε φιλέτα από μανταρίνι, τα μυρώνια ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, το ανθότυρο σπασμένο και ελαιόλαδο. Σερβίρουμε με λίγο επιπλέον ανθότυρο, φρέσκο δυόσμο, με 2-3 φιλέτα από μανταρίνι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Δείτε όλα τα επεισόδια του Cook Beef εδώ
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.