Πεντανόστιμη χοιρινή πανσέτα γλασαρισμένη

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας δείχνει πώς να τη φτιάξουμε

Τα μυστικά για να φτιάξουμε μία πεντανόστιμη χοιρινή πανσέτα γλασαρισμένη μας έδειξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης σήμερα το πρωί μέσα από τη στήλη μαγειρικής που έχει στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Ο σεφ έδειξε στους τηλεθεατές βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Χοιρινή πανσέτα με σόγια και τζίντζερ

Τα υλικά για να φτιάξετε την πιο λαχταριστή πανσέτα 

•    800-1000 γρ. χοιρινή πανσέτα χωρίς κόκκαλο και δέρμα
•    20γρ. ελαιόλαδο
•    αλάτι και πιπέρι
•    250 γρ. κρασί κόκκινο
•    250 γρ. νερό
•    1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
•    1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
•    1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
•    1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
•    1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη

Για το γλάσο

•    150 γρ. κέτσαπ
•    20 γρ. χυμό μήλου
•    2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
•    1 κ.σ. μέλι
•    αλάτι
Για το σερβίρισμα
•    φρέσκο κρεμμύδι
•    ψητές baby πατάτες και καρότα

Πεντανόστιμο πιάτο με γεμιστή πανσέτα στη γάστρα με πατάτες

Η διαδικασία

•    Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 170 βαθμούς.
•    Τοποθετούμε τη πανσέτα μας μέσα σε ένα ταψί και προσθέτουμε όλα τα καρυκεύματα από πάνω και το ελαιόλαδο και κάνουμε πολύ καλό μασάζ με τα χέρια μας γύρω γύρω από το κρέας για να πάει παντού η μαρινάδα μας.
•    Προσθέτουμε το νερό μας και το κρασί γύρω από το κρέας μας και βάζουμε λαδόκολλα και κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο.
•    Βάζουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε στους 170 για 90-120 λεπτά σκεπασμένο.
•    Ξεσκεπάζουμε και βάζουμε για ακόμη 30 λεπτά μέσα στο φούρνο.( σε αυτό το σημείο προσθέτουμε αν θέλουμε τα κομμένα λαχανικά μας μέσα για να ψηθούν με τα ζουμιά από τη πανσέτα μας)
•    Σε κατσαρόλα για τη σάλτσα προσθέτουμε, την κέτσαπ, το χυμό μήλου, την καστανή ζάχαρη, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
•    Αφαιρούμε τη πανσέτα μας από το φούρνο και βάζουμε το γλάσο με ένα κουτάλι από πάνω να πάει παντού.
•    Βάζουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ στους 200 βαθμούς και βάζουμε το ταψί μας μέσα για ακόμη 10-15 λεπτά.
•    Κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα λαχανικά μας και σερβίρουμε.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top