Χοιρινή πανσέτα με σόγια και τζίντζερ

Δείτε ολόκληρη τη διαδικασία από τον Λάμπρο Βακιάρο

Άλλη μία ξεχωριστή συνταγή για τους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τετάρτης.

Koτόπουλο Caprese με τηγανητά στικς Πολέντας

Ο σεφ ετοίμασε χοιρινή πανσέτα με σόγια και τζίντζερ και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. 

Yπέροχη μπολονέζ με 2 είδη κιμά και ζυμαρικά ολικής άλεσης

 

Yλικά

Για το γλασαριμένο χοιρινό

•    1.2 κιλά χοιρινή πανσέτα (καθαρισμένη)
•    3 φύλλα δάφνης
•    45 γρ. ελαιόλαδο
•    25 – 30 γρ. τζίντζερ (ψιλοκομμένο)
•    80 γρ. λευκό κρασί
•    120 γρ. σόγια (λιγότερο αλάτι)
•    80 γρ. βαλσάμικο ξύδι
•    60 γρ. μέλι ή καστανή ζάχαρη
•    360 γρ. νερό
•    4 – 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
•    Ξύσμα από 1 λάιμ
•    20 – 30 γρ. σουσάμι (καβουρδισμένο)
Για το σερβίρισμα
•    Φύλλα από μαρούλι iceberg
•    Ανάμεικτα μυρωδικά
•    Τριμμένο καρότο
•    Ρύζι μπασμάτι

Εκτέλεση


1.    Κόβουμε την πανσέτα σε λωρίδες σχεδόν όσο δύο δάχτυλα σε πάχος, στη συνέχεια το κάθε κομμάτι στη μέση κατά μήκος και τέλος κάθετα, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μακρόστενες λωρίδες.
2.    Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε την χοιρινή πανσέτα και τα φύλλα δάφνης και σιγοβράζουμε για 15 – 20 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και ιδανικά αφήνουμε το χοιρινό να κρυώσει ελαφρώς μέσα στην κατσαρόλα.
3.    Αφαιρούμε το νερό και επαναφέρουμε την κατσαρόλα στην εστία όπου και τη ζεσταίνομαι σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις έχει κάψει καλά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την πανσέτα και τσιγαρίζουμε για περίπου 5 – 6 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ένα ωραίο καβουρδισμένο χρώμα περιμετρικά.
4.    Προσθέτουμε το τζίντζερ, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε σχεδόν να εξατμιστεί. Συνεχίζουμε με τη σόγια, το βαλσάμικο ξύδι, το μέλι και σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει ελαφρώς. Προσθέτουμε το νερό, τοποθετούμε ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 40 – 50 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην κολλήσει. Προς το τελείωμα, σε περίπτωση που χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό.
5.    Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, το ξύσμα από το λάιμ και το σουσάμι.
6.    Σερβίρουμε με ρύζι ή τυλίγουμε μέσα σε φύλλα από μαρούλι iceberg και απολαμβάνουμε.
 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή  «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top