Έχεις μπανάνες; Φτιάξε αυτές τις συνταγές

Λαχταριστά γλυκά για απαιτητικούς ουρανίσκους

Αν σας αρέσουν οι μπανάνες δοκιμάστε να φτιάξετε τις δύο συνταγές του έδωσε ο Λάμπρος Βακιάρος στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Πεντανόστιμο και νηστίσιμο γλυκό με μπανάνες και καρύδα(Bακιάρος)

Γαλακτομπούρεκο με κρέμα χαλβά και πορτοκάλι

Υλικά 

Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα
100 γρ. βούτυρο καρύδας λιωμένο
1 κ.γ. κανέλα
Για την πουτίγκα
3 κ.σ. κορν φλάουρ
100 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
500 γρ. γάλα καρύδας
2 κ.γ. εσάνς βανίλιας

Για τη σαντιγί καρύδας και τη σύνθεση

3-4 μεγάλες μπανάνες
400 γρ. κρέμα καρύδας
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση 

Για τη βάση

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα

Βήμα 2

Στο μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και την κανέλα. Στρώνουμε το μπισκότο σε μία ταρτιέρα η αποσπώμενη φόρμα ζαχαροπλαστικής (με λαδόκολλα).

Βήμα 3

Ψήνουμε για 15 λεπτά

Για τη πουτίγκα

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα εκτός εστίας, προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι το κορ φλάουρ να έχει ομογενοποιηθεί εντελώς. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ανακατεύοντας συνεχώς δίνουμε μία βράση και συνεχίζουμε να βράζουμε για άλλα 2 λεπτά. Σε αυτό το σημείο θα δούμε ότι η πουτίγκα μας έχει αρχίσει να δένει. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Για τη σαντιγί καρύδας και τη σύνθεση

Βήμα 1

Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και στρώνουμε μία στρώση πάνω από το ψημένο μπισκότο. Περιχύνουμε με τη χλιαρή πουτίγκα και τοποθετούμε τις υπόλοιπες μπανάνες. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 h.

Βήμα 2

Για τη σαντιγι με τη κρέμα καρύδας, πολύ σημαντικό είναι να βάλουμε τις κονσέρβες στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες ή στη κατάψυξη για 2-3 ώρες έτσι ώστε να διαχωριστεί η κρέμα ή οποία έχει αρκετά λιπαρά με το νερό καρύδας. Ανοίγουμε την κονσέρβα και με ένα κουτάλι παίρνουμε μόνο τη παγωμένη κρέμα χωρίς το υγρό. Χτυπάμε στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μαζί με την άχνη ζάχαρη και τη κανέλα μέχρι να αφρατέψει.

Βήμα 3

Γαρνίρουμε με τη σαντιγί καρύδας, έξτρα μπανάνες και κανέλα.

Σοκολατένια πάβλοβα με καραμελωμένες μπανάνες

Υλικά

Για τη μαρέγκα
4 ασπράδια αυγού
1 πρέζα αλάτι
1 + 1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. κόρν φλάουρ
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
50 γρ. λιωμένη  κουβερτούρα κλασική
Για τη σοκολατένια κρέμα και τις μπανάνες
2 μπανάνες
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
150 γρ.  κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
Δύο υπέροχες και light σαλάτες με όσπρια

Εκτέλεση

Για τη μαρέγκα
•    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι και χτυπάμε με το ΄φουέ΄ για 5 – 7 λεπτά σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι να δούμε ότι αρχίζει να δένει. Παράλληλα προσθέτουμε τη ζάχαρη σε ένα μούλτι και «κόβουμε» για 20’’-30’’.
•    Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο μίξερ σε 4 δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα (με το μίξερ πάντα σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα) για άλλα 5 – 6 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Σε αυτό το σημείο κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το χυμό λεμονιού και την εσάνς βανίλιας και με απαλές κινήσεις τα ομογενοποιούμε στο μείγμα. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πάρα πολύ λίγο έτσι ώστε να δημιουργήσουμε «νερά» σοκολάτας μέσα στην λευκή μαρέγκα.
•    Σε ένα ταψί 30×40 εκ. προσθέτουμε τη μαρέγκα στο κέντρο του ταψιού και με τη βοήθεια με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ή με το πίσω μέρος μιας κουτάλας, το απλώνουμε σε στρογγυλό σχήμα και δημιουργούμε στο κέντρο μία λακούβα.
•    PROTIP 1: Αν θέλουμε σχηματίζουμε στη λαδόκολλα ένα στρογγυλό σχήμα με ένα πιάτο και μολύβι.
•    PROTIP 2: Μπορούμε να δώσουμε διάφορα σχήματα στη μαρέγκα με την βοήθεια ενός κορνέ.
•    Ψήνουμε για 90 λεπτά και στη συνέχεια κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει μέσα στο φούρνο ολοκληρωτικά.
Φτιάξτε τα πιο απολαυστικά σοκολατένια γλειφιτζούρια!
Για τη σοκολατένια κρέμα και τις μπανάνες (Βακιάρος)
•    Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και λιώνουμε το βούτυρο. Παράλληλα ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε κάθετα σε κυλινδρικά κομμάτια 7-8 εκ. Προσθέτουμε τις μπανάνες δυναμώνουμε την θερμοκρασία σε δυνατή και ανακατεύοντας συνεχώς μαγειρεύουμε για 1 λεπτο, πασπαλίζουμε 1 κ.σ. ζάχαρη και μόλις γίνει σαν καραμέλα αποσύρουμε το τηγάνι από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
•    Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα για 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το τυρί μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη και ομογενοποιούμε. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει ελαφρώς. Κλείνουμε το μίξερ προσθέτουμε τη κουβερτούρα γάλακτος και με απαλές κινήσεις με μια μαρίζ την ομογενοποιούμε στη κρέμα.
•    Απλώνουμε την κρέμα στο κέντρο της μαρέγκας και στη συνέχεια στολίζουμε με τις καραμελωμένες μπανάνες και τα φουντούκια.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top