Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι

Δείτε πώς μπορείτε να το φτιάξετε

Ημέρες νηστείας διανύουμε, αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει να νηστέψουμε και από τη γεύση. Ο Σταύρος Βαρθαλίτης λοιπόν ετοίμασε για τους τηλεθεατές του Star χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι. 

Σαρακοστιανές νοστιμιές με χταπόδι!

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Νηστίσιμα ‘Mac & Cheese’ με γαρίδες και κάσιους

 

Υλικά

•    1 κιλό χταπόδι καθαρισμένο
•    1 κρεμμύδι κόκκινο
•    1 πράσο
•    1 καρότο
•    100 γρ. ελαιόλαδο
•    1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
•    400 γρ. ντομάτα κονκασέ
•    ½ κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
•    1-2 κ.σ.ζωμό 
•    1400-1500 γρ. νερό
•    Ξύσμα και χυμό λεμονιού από ½ λεμόνι
•    500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
•    5-6 φύλλα φρέσκου δυόσμου

Για το σερβίρισμα

•    Φέτα
•    Ελαιόλαδο
•    πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

•    Βάζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
•    Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το χοντροκόβουμε.
•    Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε σε κυβάκια μικρά καθώς και το πράσο μας.
•    Προσθέτουμε τα 40 γρ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο και σοτάρουμε για περίπου 4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
•    Αφού πλύνουμε καλά το χταπόδι κόβουμε πάνω και κάτω από τα μάτια και το πετάμε αυτό το κομμάτι, αφαιρούμε και πετάμε το στόμα. Επίσης γυρνάμε την κουκούλα ανάποδα με τα δάχτυλά μας καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια όπως θέλουμε εμείς.
•    Προσθέτουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
•    Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά να ψηθεί ο πελτές και να αγκαλιάσει τα λαχανικά μας και το χταπόδι.
•    Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό,  τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
•    Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο, βάζουμε καπάκι και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα.
•    Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια μαζί με τα 60 γρ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για 12-15 λεπτά μέχρι να ρουφήξει το ζουμί και να βράσουν τα μακαρόνια μας.
•    Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο δυόσμο.
•    Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ωμό ελαιόλαδο ακόμα στο τέλος.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top