Eύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας δείχνει πώς να την ετοιμάσουμε

Εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές δίνει κάθε Πέμπτη και Παρασκευή ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από τη στήλη μαγειρικής που έχει στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Και νόστιμη και υγιεινή: Πίτα με χόρτα, φέτα και χωριάτικο φύλλο

Αυτή τη φορά λοιπόν ο σεφ έφτιαξε σπανακόπιτα χωρίς φύλλο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Στριφτή πίτα με πράσο, φέτα και πιπεριά φλωρίνης

Υλικά

•    3 φρέσκα κρεμμυδάκια
•    2 πράσα
•    2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
•    1 κ.σ. μαϊντανος ψιλοκομμένος
•    500 γρ. σπανάκι
•    150 γρ. γιαούρτι
•    4 -5 αυγά (ανάλογα το μέγεθος)
•    100 γρ. γάλα πλήρες
•    300 γρ. φέτα σκληρή
•    50 γρ. ελαιόλαδο
•    280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    αλάτι
Για την επάλειψη
•    1 αυγό
•    20 γρ. ελαιόλαδο
•    1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Εκτέλεση

•    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C.
•    Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι.
•    Χοντροκόβουμε και αφού το βάλουμε σε μπολ, αλατίζουμε και τα πιέζουμε με τα χέρια καλά να μαραθεί.
•    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και όλα τα μυρωδικά, τα προσθέτουμε στο σπανάκι αφού έχουμε αφαιρέσει τυχόν υγρά που έχει βγάλει στο μπολ.
•    Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ελαιόλαδο, τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.
•    Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε καλά λαδωμένο μετριο ταψί 20*30.
•    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την επάλειψη και με ένα πινέλο αλείφουμε τη σπανακόπιτα και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top