Κέικ σοκολάτας με γέμιση φιστικοβούτυρο

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας δείχνει όλη τη διαδικασία

Ένα σούπερ γλυκό που μπορείτε και εσείς εύκολα να φτιάξετε και να απολαύσετε με τον αγαπημένο σας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Φτιάξτε τα πιο απολαυστικά σοκολατένια γλειφιτζούρια!

Ο σεφ ετοίμασε ένα απολαυστικό κέικ σοκολάτας με γέμιση φιστικοβούτυρο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές του Star τη διαδικασία.

Υλικά

380 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

350 γρ. αυγά

1 πρέζα αλάτι

280 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

100 γρ. κακάο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

40 γρ. γάλα

βούτυρο και κακάο για τη φόρμα

Για τη γέμιση Φιστικοβούτυρο

200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. φιστικοβούτυρο απαλό

80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 αυγό

25 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για το σερβίρισμα

100 γρ. φιστίκι

2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.σ. νερό

150 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη

Tρεις υπέροχες συνταγές για cake που θα λατρέψετε!

Εκτέλεση

Σε κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.

Ρίχνουμε τα αυγά λίγο-λίγο συνεχίζοντας το χτύπημα.

Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει.

Μόλις ομογενοποιηθούν ρίχνουμε το κακάο, συνεχίζουμε το χτύπημα και στη συνέχεια προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.

Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε το μισό μείγμα σε μια βουτυροκακαομενη φόρμα για κέικ.

Βάζουμε όλη τη γέμιση μας από το φυστικοβούτυρο με ένα κουτάλι και βάζουμε και το υπόλοιπο μείγμα μας από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 C για περίπου 1 ώρα και 15’

Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά και ξεφορμάρουμε.

Σερβίρουμε με μπόλικη λιωμένη λευκή κουβερτούρα και τα καραμελωμένα φυστίκια.

Για τη γέμιση Φιστικοβούτυρο

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη, το αβγό, το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για τα καραμελωμένα φιστίκια

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και με το που αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη, προσθέτουμε τα φιστίκια και περιμένουμε να γίνει μια καραμέλα αλλά να μην μας καεί και πικρίσει.

Αφαιρούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα, ψήνουμε 5 λεπτά στους 170 βαθμούς στον αέρα και αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε και στολίζουμε το κέικ μας πριν το σερβίρουμε.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top