Σκιουφιχτά με κιμά και ξινομυζήθρα

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας δείχνει πώς να ετοιμάσουμε το γευστικό πιάτο

 Ένα ιδιαίτερο πιάτο που έχει προέλευση από την Κρήτη έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Το μυστικό για να φτιάξεις υπέροχα μακαρόνια με κιμά

Ο σεφ ετοίμασε σκιουφιχτά δηλαδή  φρέσκα κρητικά ζυμαρικά.

Υλικά

•    400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
•    100 γρ. λουκάνικο χοιρινό
•    60 γρ. ελαιόλαδο
•    300 γρ. σκιουφιχτά
•    2 κρεμμύδια
•    2 ώριμες ντομάτες
•    1 σκελίδα σκόρδο
•    1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
•    2 κ.σ. πελτέ τομάτας
•    1 κ.σ. θυμάρι ξερό
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    40 γρ. κόκκινο κρασί ξηρό
•    αλάτι και πιπέρι
•    150 γρ. ξινομυζήθρα για το σερβίρισμα
•    φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση


•    Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε καλά και προσθέτουμε τα σκιουφιχτά για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να κρατάνε.( Κρατάμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, αν χρειαστεί στο δέσιμο με τον κιμά μας)
•    Παράλληλα, τοποθετούμε μία κατσαρόλα με πλατή πάτο σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το λουκάνικο, το κιμά, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πάρουν χρώμα το λουκάνικο και ο κιμάς μας.
•    Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 2 λεπτά.
Αμέσως μετά, σβήνουμε με το κρασί αφήνοντας το να εξατμιστεί εντελώς και προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, το θυμάρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
•    Μόλις δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε με τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τα σκιουφιχτά κι ανακατεύουμε πολύ καλά.
•    Τέλος, μεταφέρουμε τα σκιουφιχτά σε ένα πιάτο, τοποθετούμε από πάνω μπόλικη ξινομυζήθρα και σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top