Πώς να φτιάξετε παναρισμένο κοτόπουλο με σαλάτα Ceasars

Ο Λάμπρος Βακιάρος έδωσε τη συνταγή στους τηλεθεατές του Star

Στους περισσότερους αν όχι σε όλους αρέσει η σαλάτα Ceasars.

Αυτό σκέφτηκε και ο Λάμπρος Βακιάρος και έτσι το πρωί της Δευτέρας έφτιαξε παναρισμένο κοτόπουλο με σαλάτα Ceasars.

Πώς να μαγειρέψετε τα πιο νόστιμα κοκκινιστά γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και έδειξε βήμα- βήμα τη διαδικασία.

Yλικά 

Για τo κοτόπουλo πανέ

•    4 φιλέτα κοτόπουλo στήθος
•    300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
•    4 κ.σ. ελαιόλαδο
•    1/2 κούπα παρμεζάνα (τριμμένη)
•    1/2 κούπα αλεύρι
•    3 αυγά χτυπημένα
•    Aλάτι – πιπέρι

Kοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες και γραβιέρα

Για το Ceasars ντρέσινγκ

•    1 κρόκο αυγού
•    20 γρ αντζούγιες φιλέτο
•    1 σκελίδα σκόρδο
•    10 γρ μουστάρδα
•    15-25 γρ λεμόνι
•    120 γρ ελαιόλαδο
•    30 γρ παρμεζάνα

Για τη σύνθεση

•    1 μαρούλι ρομάνα
•    έξτρα παρμεζάνα
•    Σπιτικά κρουτόν

Για το κοτόπουλο πανέ

•    Προθερμαίνουμε το φούρνο  στους 180 βαθμούς στον αέρα.
•    Σε ένα μεγάλο ταψί θρυμματίζουμε με τα χέρια μας το ψωμί και το ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για 12 – 15 λεπτά ή έως ότου το ψωμί είναι τραγανό σε όλα του τα σημεία.
•    Προσθέτουμε το φρυγανισμένο ψωμί σε ένα multi μαζί με την παρμεζάνα και ομογενοποιούμε.
•    Σε δύο μεσαία μπολ προσθέτουμε, στο ένα το αλεύρι και στο άλλο τα τρία αυγά, τα οποία χτυπάμε αρκετά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο, το αλευρώνουμε, τινάζοντας το περιττό αλεύρι, το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά και πανάρουμε στο φρυγανισμένο ψωμί και το τυρί.
•    Για το ψήσιμο του κοτόπουλου:Επιλογή 1η, μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά. Επιλογή 2η, προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια προσθέτουμε όσο ελαιόλαδο χρειαστεί για να καλύψει την επιφάνεια του. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο για 5 – 6 λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα με το πάχος του, αποσύρουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για το ντρέσινγκ και τη σαλάτα 


•    
•    Σε ένα γουδί ή στο μούλτι (με τη προσθήκη 3-4 κ.σ. από το ελαιόλαδο), πολτοποιούμε τις αντζούγιες και το σκόρδο σε μια πάστα.
•    Σε ένα μεσαίο μπολ προσθέτουμε τον κρόκο, και την μουστάρδα και χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη μέχρι να αρχίσει να βγάζει μικρές φουσκάλες, 1′-2′.
•    Προσθέτουμε σταδιακά με ροή το ελαιόλαδο χτυπώντας έντονα μέχρι να αρχίσει να γίνεται μια κρέμα. Σε αυτό το σημείο θα έχει σφίξει.
•    Τέλος ενσωματώνουμε το χυμό λεμονιού, το τριμμένο τυρί και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Για να αραιώσουμε τη σύσταση προσθέτουμε 4-5 κ.σ. νερό μέχρι να έρθει στη ύψη που θέλουμε.
•    Σε ένα μπολ κόβουμε με τα χέρια μας τα μαρούλια σε μέγεθος μπουκιάς, προσθέτουμε κρουτόν και τη τριμμένη παρμεζάνα και προσθέτουμε όσο ντρέσινγκ χρειάζεται. Ανακατεύουμε καλά και απολαμβάνουμε με το κοτόπουλο (ντρέσινγκ μπορούμε να το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για περίπου μία εβδομάδα).

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top