Απολαυστικό και πανεύκολο cheesecake με σταφύλι

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Δευτέρα σήμερα και ο Λάμπρος Βακιάρος αποφάσισε να μοιραστεί με τους αγαπημένους τηλεθεατές μία εκπληκτική συνταγή! Έτσι, μπήκε την κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και έφτιαξε ένα πανεύκολο cheesecake με σταφύλι!

Λαχταριστή ελληνική τάρτα με ψητές πιπεριές φλωρίνης

Υλικά

150 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
80 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
450 γρ. φυτική κρέμα 20% λιπαρά
300 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. άχνη ζάχαρη
5 μικρά φύλλα ζελατίνης
1 κιλό σταφύλια πράσινα χωρίς κουκούτσι
60 γρ. ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Για το τζελ σταφυλιού

  • Σε ένα μικρό μπολ με νερό και παγάκια μουλιάζουμε τις ζελατίνες.
  • Σε ένα μπλέντερ ή μούλτι προσθέτουμε περίπου 350-400 γρ. σταφύλια και τα πολτοποιούμε σε χυμό. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε πολύ καλά σε ένα ψηλό σουρωτήρι έτσι ώστε να κρατήσουμε μόνο το χυμό, τον οποίο προσθέτουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη.
  • Δίνουμε μια βράση χαμηλώνουμε  τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 4΄-5΄. Αφαιρούμε από την εστία και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης που τα έχουμε στύψει καλά και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.  Στο μείγμα και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30’-40’.

Koκκινιστό μοσχαράκι με κοφτό μακαρονάκι και γραβιέρα

Για την κρέμα και τη σύνθεση

  • Προσθέτουμε τα μπισκότα και το βούτυρο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.Στρώνουμε σε μία φόρμα ή ένα τσέρκι 26 -28 εκ. (αποσπώμενο) ένα χαρτί ψησίματος, βάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να πάει παντού ομοιόμορφα και στη συνέχεια το πατάμε απαλά με το κάτω μέρος ενός χοντρού ποτηριού.
  • Σε κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη φυτική κρέμα, το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη και με το σύρμα χτυπάμε όλα τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα έως ότου αρχίσουν να σφίγγουν.
  • Τα υλικά θα πρέπει να είναι πολύ παγωμένα.
  • Σε αυτή τη συνταγή λειτουργεί μόνο η φυτική κρέμα.
  • Αδειάζουμε τη κρέμα πάνω από το μπισκότο και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
  • Τοποθετούμε τα σταφύλια περιμετρικά, όρθια με το σημείο του κοτσανιού προς το μέρος της κρέμας μέχρι να το γεμίσουμε όλο. Τέλος με ένα κουτάλι προσθέτουμε από πάνω από τα σταφύλια το υγρό τζελ μέχρι να τα υπερκαλύψουμε μισό εκατοστό πάνω από τα σταφύλια.
  • Τοποθετούμε μια μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει.

 Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top