Σούπα πατάτας με μπέικον, θυμάρι και αρωματισμένο κριτσίνι με κρέμα τυριού

Μια συνταγή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου

Στο MasterClass της Κυριακής 24/5 ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος θέλησε να δείξει στους «μαθητές» του τη δική του καταπληκτική συνταγή για σούπα πατάτας με μπέικον και θυμάρι. Ενώ για συνοδευτικό έδειξε συνταγή για αρωματισμένο κριτσίνι με κρέμα τυριού.

Τα γλυκά churros δια χειρός Λεωνίδα Κουτσόπουλου

MasterClass: Τάρτα σοκολάτας με πραλίνα από τον Κουτσόπουλο!

Για τη σούπα πατάτας

Υλικά:

2 πράσα

2 πατάτες

2 κρεμμύδια

Λίγο bacon

2 σκελίδες σκόρδο

Ελαιόλαδο

Δενδρολίβανο

Θυμάρι

Αλάτι

200 ml Ζωμός κοτόπουλου

 

Εκτέλεση

Πρώτα κόβουμε τα πράσα σε λωρίδες. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε θυμάρι, δενδρολίβανο και αλάτι και τα βάζουμε στον φούρνο, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο, για να μαλακώσουν. Αφού μαλακώσουν τα αφαιρούμε από τον φούρνο για να τα χρησιμοποιήσουμε στη βάση της σούπας.

Παράλληλα κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα για να βράσουν.

Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο «καίμε» μπέικον και θυμάρι. Προσθέτουμε σκόρδο και ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες, ζωμό από κοτόπουλο και τα πράσα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει και μόλις είναι έτοιμη στο τέλος αφαιρούμε το θυμάρι και το bacon. Στη συνέχεια χτυπάμε το μείγμα μας σε μίξερ μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά.

Σερβίρουμε και προσθέτουμε αποξηραμένο προσούτο και παπαρουνόσπορο.

 

Για τη ζύμη κριτσίνια:

Χτυπάμε καλά στο μίξερ 60 γρ. ελαιόλαδο, 8 γρ. αλάτι, 560 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 10 γρ. μαγιά. Μόλις χτυπηθεί καλά το αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο ζυμώνουμε με τις παλάμες και φτιάχνουμε μια μικρή φρατζόλα σε μακρόστενη φόρμα. Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια έτσι ώστε να γίνουν κριτσινάκια. Στη συνέχεια περνάμε τα κριτσινάκια πάνω από αποξηραμένη παρμεζάνα, αποξηραμένο προσούτο και παπαρουνόσπορο.

Τοποθετούμε στον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.


Για την κρέμα τυριού:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 10 αυγά, 200 γρ. αρσενικού και 200 γρ. κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά. Μόλις δέσει αφαιρούμε από τη φωτιά και απλώνουμε σε ένα ταψί. Αφού κρυώσει την περνάμε από το θερμαινόμενο μίξερ. Ξεκινάμε να χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετούμε σε σακούλα μαγειρικής. Απλώνουμε την κρέμα επάνω στα κριτσινάκια.
 

Δείτε όλες τις συνταγές των MasterClass

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top