MasterClass: Τάρτα σοκολάτας με πραλίνα από τον Κουτσόπουλο!

Ό, τι πρέπει για τα απογεύματά μας εν μέσω καραντίνας!

Στο σημερινό MasterClass, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έδειξε τη δική του συνταγή για να κάνουμε την καραντίνα μας πιο… γλυκιά! Ο καταξιωμένος σεφ έφτιαξε τάρτα σοκολάτας με πραλίνα και έδειξε στους επίδοξους MasterChefs 2020 βήμα – βήμα τη διαδικασία.

MasterClass: Αραντσίνι & λουκουμάδες για να γίνει το #stayhome πιο... γλυκό

MasterClass: Σουφλέ βανίλιας από τον Πάνο Ιωαννίδη

ΥΛΙΚΑ:

Τάρτα
215 γρ. αλεύρι
95 γρ. ζάχαρη άχνη
25 γρ. κακάο
35 γρ. φουντούκια αλεσμένα
120 γρ. βούτυρο κρύο
1 αυγό

Γκανάζ
10 γρ. Σετσουάν πιπέρι
Τόνκα
100 γρ. κουβερτούρα
140 γρ. κρέμα

Πραλίνα
3 κρόκοι
25 γρ. corn flour
250 γρ. γάλα
20 γρ. βούτυρο
160 γρ. βούτυρο
120 γρ. πραλίνα
Λικέρ πικραμύγδαλο

Για την πανακότα
100 γρ. γάλα
10 γρ.γλυκόζη
3 φύλλα ζελατίνη
170 dulcey σοκολάτα
200 γρ. κρέμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για γκανάζ σοκολάτας
Ζεσταίνουμε την κρέμα, προσθέτουμε τόνκα και πιπέρι σετσουάν.
Σουρώνουμε το μείγμα της κρέμας. Σε μια κανάτα  βάζουμε την κουβερτούρα, προσθέτουμε το μείγμα με την κρέμα και χτυπάμε με το μπίμερ. Χτυπάμε τα φουντούκια.

Για την τάρτα
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε 1 αυγό.
Ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες βάζουμε το ζυμάρι και απλώνουμε.
Το βάζουμε στο τσίλερ. Αφού στήσουμε τις τάρτες, τις βάζουμε στον φούρνο.

Για κρέμα ανγκλέζ (πραλίνα)
Ρίχνουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κορν φλαουρ, το γάλα και χτυπάμε.
Προσθέτουμε την πραλίνα, το βούτυρο, το αλκοόλ και χτυπάμε.

Για την πανακότα
Χτυπάμε το γάλα, τη γλυκόζη, τα φύλλα ζελατίνης, τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος.

Τέλος, πάνω στην τάρτα ρίχνουμε τα φουντούκια και προσθέτουμε γκανάζ σοκολάτας μαζί με την κρέμα και την πραλίνα.

Δείτε όλες τις συνταγές του MasterChef 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top