Πώς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Στην κουζίνα της εκπομπής  «Στη Φωλιά των Κου Κου» μπήκε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Πέμπτης και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές πώς να φτιάξουν στο άψε-σβήσε αρωματική σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο.

Λαχταριστή κιμαδόπιτα με μανιτάρια και φέτα

Υλικά

1 συσκευασία φύλλο κρούστας για πίτες
500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο (το οποίο έχει ξεπαγώσει)
2 αυγά + 1 ασπράδι
25 γρ. βρώμη
200 γρ. φέτα
100 γρ. γραβιέρα (τριμμένη)
40 γρ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
40 γρ. βασιλικό (ψιλοκομμένο)
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι – πιπέρι
100 γρ. αγελαδινό βούτυρο ή ελαιόλαδο
Λευκό σουσάμι (για το γαρνίρισμα)

Κρεμμυδόπιτα με μπέικον και χωριάτικο φύλλο ολικής

Διαδικασία 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα ή τις αντιστάσεις.

Μεταφέρουμε το ξεπαγωμένο σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και με τα χέρια μας το πιέζουμε ώστε να βγάλουμε τα υγρά όσο περισσότερο μπορούμε. Στη συνέχεια το χοντροκόβουμε και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βρώμη, τη φέτα τριμμένη, τη γραβιέρα, τον άνηθο, τον βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ομογενοποιούμε καλά το μείγμα.

Σε μια επιφάνεια εργασίας απλώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας και βουτυρώνουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το δεύτερο σταυρωτά (βουτυρώνοντας πάντα ενδιάμεσα) και συνεχίζουμε έως ότου έχουμε 6 φύλλα. Σε αυτό το σημείο τοποθετούμε τα υπόλοιπα 5 φύλλα ένα ένα κάθε φορά (βουτυρώνοντας πάντα) αυτή τη φορά λίγο έξω από τον κεντρικό άξονα στον οποίο βάλαμε σταυρωτά τα 6 πρώτα φύλλα. Αυτό θα μας βοηθήσει έτσι ώστε να μπορέσουμε να ζαρώσουμε το φύλλο στην επιφάνεια της πίτας.

Πίτα κουρού με κοτόπουλο και πράσο δια χειρός Γιώργου Πορφύρη

Προσθέτουμε στο κέντρο των φύλλων, κρατώντας ένα κυκλικό σχήμα, όλη τη γέμιση και πιέζουμε έτσι ώστε να βγάλουμε τον περιττό αέρα.
Διπλώνουμε καλά προς τα μέσα τα φύλλα και μόλις η πίτα έχει καλυφθεί εντελώς ζαρώνουμε τα τελευταία 6 φύλλα, για να δημιουργήσουμε μία τραγανή υφή στο ψήσιμο. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στο φούρνο για 40 – 50 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα ωραίο χρυσαφένιο και τραγανό αποτέλεσμα.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»  εδώ

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top