MasterChef - Συνταγή: Μπολονέζ πεσκανδρίτσας

Μία «πειραγμένη» και πεντανόστιμη συνταγή

Στο σημερινό επεισόδιο του MasterChef, οι κριτές αποκάλυψαν στους διαγωνιζόμενους το πιάτο αντιγραφής της νέας ομαδικής διαδικασίας: μπολονέζ πεσκανδρίτσας με μπεσαμέλ και κράκερ από ζυμαρικά.

Για το Λαζάνι Σουπιάς

Υλικά: Ζυμαρικά τύπου Mafaldine , ,ελάνι σουπιάς

Εκτέλεση

•    Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό, βράζετε για αρκετή ώρα, τα ζυμαρικά (15΄περίπου)
•    Σε ένα μπλέντερ προσθέτετε τα ζυμαρικά και το μελάνι σουπιάς και όσο νερό χρειαστεί από το βράσιμο, ώστε να γίνει ένας λείος πολτός.
•    Απλώνετε σε silpat και ψήνετε στον φούρνο στους 150ο για 20΄.

Για την Bisque:

10 γαρίδες
1 κρεμμύδι
1 καρότο
Μισό φοινόκιο
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
Βερμούτ (1 σφηνάκι)
1 ντομάτα
Κόκκους πιπέρι
1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση

•    Σοτάρετε τις γαρίδες πολύ καλά μέχρι να καούνε, ρίχνετε το κρεμμύδι, το καρότο, το φοινόκιο.
•    Ρίχνετε τον πελτέ, τον καίτε καλά και σβήνετε με το βερμούτ.
•    Προσθέτετε την ντομάτα χοντροκομμένη, ένα φύλλο δάφνης και προσθέτε υγρασία.
•    Το αφήνετε να βράσει για 20 λεπτά. 
•    Βγάζετε το φύλλο δάφνης και πολτοποιείτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά.
•    Περνάτε από σινουά και από σίτα (διπλό πέρασμα)

Για την Bolognese
 

Πεσκανδρίτσα
Bisque
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 ντομάτα
Πάπρικα καπνιστή
1 σκελ. σκόρδο
Ούζο (1 σφηνάκι)
Άνιθος
Σέλερι (1 κλωναράκι) 

Εκτέλεση

•    Ψιλοκόβετε τα λαχανικά σας και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο.
•    Προσθέτετε την Πεσκανδρίτσα ψιλοκομμένη, σε μορφή κιμά.
•    Σοτάρετε όλα τα υλικά μαζί, πασπαλίζετε με καπνιστή πάπρικα, σβήνετε με ούζο και προσθέτετε την bisque. 
•    Τέλος, αφήνετε να μαγειρευτεί, μέχρι να δέσει η σάλτσα και εκτός φωτιάς, προσθέτετε το καρέ ντομάτας και τον άνιθο.


Για την Μπεσαμέλ
 

1 lt γάλα
Fish sauce
Bonito flakes
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
1 κρόκος αυγού
Παρμεζάνα 
 

Εκτέλεση

•    Δίνετε μια βράση το γάλα με τη fish sauce και τα bonito flakes.
•    Σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε να κάνει infuse.
•    Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνετε το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και σιγά-σιγά το γάλα, αφού το έχετε περάσει από σίτα.
•    Μόλις έρθει στη σωστή υφή, προσθέτετε έναν κρόκο αυγού και λίγο παρμεζάνα τριμμένη.

Για το Κράκερ

Υλικά
Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Μόλις είναι έτοιμο το κράκερ και έχει ξεραθεί καλά, το σπάτε σε ακανόνιστα κομμάτια και το τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά.
 

Μία «πειραγμένη» και πεντανόστιμη συνταγή του Νίκου Θωμά.

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top