Ρεννέ από κόκκινες φακές με κοτόπουλο και λαχανικά στον φούρνο

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μπήκε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τρίτης.

Αλμυρό κέικ με κιμά και τοματίνια

Ο σεφ έφτιαξε ρεννέ από κόκκινες φακές με κοτόπουλο και λαχανικά στον φούρνο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Πεντανόστιμες τυρένιες πένες με αρακά και κολοκυθάκι

Υλικά

250 γρ. ζυμαρικά από φακή

600 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο

60 γρ. ελαιόλαδο

180 γρ. κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)

1 σκελίδα σκόρδο

250 γρ. μανιτάρια λευκά (ψιλοκομμένα)

100 γρ. σπανάκι baby

200 γρ. τοματίνια

100 γρ. παρμεζάνα

100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και παράλληλα μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις η θερμοκρασία στην κατσαρόλα είναι υψηλή προσθέτουμε το κοτόπουλο και καβουρδίζουμε εξωτερικά, έως ότου πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια, αφαιρούμε προσωρινά από την κατσαρόλα.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια (5-6), προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 3 – 4 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους και να πέσει ο όγκος τους.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία, επαναφέρουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, το σπανάκι baby, τα τοματίνια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε έναν μεσαίο πυρέξ.

Πασπαλίζουμε από πάνω τα 2 τυριά και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή στην εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου»

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top