Το μυστικό της επιτυχίας του διάσημου σεφ Nobu Matsuhisa

Πώς είναι να έχεις συνέταιρο τον Robert De Niro

Nobu Matsuhisa

Tου Διονύση Κωνσταντίνου 

Tελικά, οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι, είναι και οι πιο ταπεινοί. Παρά τα 52 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο και τη συνεργασία με τον Robert De Niro, ο Nobu Matsuhisa θεωρεί ότι η δουλειά του είναι να περνάει καλά ο κόσμος στα εστιατόρια του, απολαμβάνοντας συνάμα ποιοτικό φαγητό.

Τι θεωρείτε πως κάνει το φαγητό σας προσιτό σε όλο τον κόσμο; 

Το φαγητό μου είναι απλό, αλλά χρησιμοποιώ τα καλύτερα υλικά και τις ιαπωνικές γεύσεις. Το πράσινο φαγητό είναι υγιεινό. Γι΄αυτό αρέσει το φαγητό μου σε όλο τον κόσμο. 

Ποια φιλοσοφία ακολουθείτε στη μαγειρική σας; 

Να χρησιμοποιώ τα καλύτερα προϊόντα και να κρατώ απλή την τεχνική μου, ώστε να διοχετεύω σε αυτήν όλη την ενέργειά μου. Για παράδειγμα, το sushi φτιάχνεται με δάχτυλα και χρησιμοποιείς απλώς ένα μαχαίρι κι ένα σανίδι κοπής. Ωστόσο, οι πελάτες αντιλαμβάνονται την πολυπλοκότητα του sushi. Γι΄αυτό και τα φτιάχνω ώστε ο άλλος να μπορεί να το καταναλώσει με μόνο μια μπουκιά, διαφορετικά θα μπορείς να αισθανθείς το ρύζι να διαχωρίζεται στο στόμα. Η ισορροπία πρέπει να είναι τέλεια. Επίσης, δεν το τηγανίζω. Γι΄αυτό το sushi είναι τόσο απλό, αλλά συνάμα πολύπλοκο να κρατηθεί η ισορροπία. Πάντα μαγειρεύω με την καρδιά. Φτιάχνω κάθε κομμάτι sushi  με πάθος. Και αυτό μπορεί να το αντιληφθεί ο κόσμος και ξεχωρίζει το φαγητό του Nobu. 

Πώς συνδυάζεται η περουβιανή με την ιαπωνική κουζίνα; 

Δημιούργησα το στιλ φαγητού του Nobu όταν ακόμη σπούδαζα στο Τόκυο. Μετά από χρόνια, ταξίδεψα στο Περού για να δω μια διαφορετική κουλτούρα. Γεύτηκα τη ντόπια κουζίνα και μια μέρα αποφάσισα να τη συνδυάσω με την ιαπωνική. Κάπως έτσι, η περουβιανή κουζίνα επηρέασε το στιλ του Nobu. 

Τι σας δίνει κίνητρο για να φτάσετε στην επιτυχία και στην τελική τι σημαίνει για εσάς; 

Για μένα επιτυχία είναι ότι με εκτιμούν σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να είμαι πολύ τυχερός επειδή έχω πραγματικά μια πολύ καλή ομάδα, συνεργάτες και οικογένεια. Το κίνητρό μου είναι βάζω πάντα τα δυνατά μου. Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες. Γι΄αυτό και δεν σταματάω να προσπαθώ για το καλύτερο. 

Ένας από τους βασικούς συνεργάτες σου είναι ο Robert De Niro. Πόσο δύσκολο είναι τελικά να βρίσκετε αξιόπιστους συνεργάτες; 

Για να βρεις έναν συνεργάτη, πρέπει να είσαι σε θέση να μπορείς να τον εμπιστευτείς και να στηρίζει ο ένας τον άλλον. Εγώ είμαι ο σεφ, οπότε σημαίνει ότι ο συνεργάτης μου δεν μαγειρεύει. Άρα θέλω να με στηρίζει σε ό,τι και αν κάνω, επειδή ξέρει ότι δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό. Οπότε, η συνεργασία μας δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τα χρήματα. Ένας επιχειρηματίας θέλει να βγάζει χρήματα και ακόμη κι εγώ, δε θέλω να χάνω. Ωστόσο, η δουλειά μου είναι να κάνω καλό φαγητό και να κάνω χαρούμενο τον πελάτη. Όπου και αν βρίσκομαι, σε όποιο εστιατόριο και σε όποια χώρα και αν είμαι, παρατηρώ τον κόσμο να τρώει. Η αγαπημένη μου στιγμή είναι όταν οι πελάτες κάθονται στο τραπέζι μαζί με τους φίλους και την οικογένειά τους, και γελάνε. Εμένα αυτή είναι η δουλειά μου. Ο κόσμος δεν έρχεται στα εστιατόρια μου μόνο για να ξοδέψει χρήματα, αλλά και για να περάσει καλά και να απολαύσει ποιοτικό φαγητό. Ο Robert De Niro είναι ένας συνεργάτης που αντιλαμβάνεται πλήρως αυτό που κάνω. Σέβεται και στηρίζει τη φιλοσοφία μου.

Στο mylife.com.cy μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη με τον διάσημο σεφ

Πηγή: https://mylife.com

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top