Μανιταρόσουπα: Θρεπτική, υγιεινή και εύπεπτη!

Η γεύση της θα σε συνεπάρει και συνάμα θα σε ζεστάνει κρύες ημέρες

Μανιταρόσουπα

Η ιδανική πρόταση για τις κρύες μέρες του χειμώνα είναι  μια ζεστή, αναζωογονητική σούπα με μανιτάρια. Θα κάνει μικρούς και μεγάλους να ξετρελαθούν.

Τάρτα Κις Λορέν με απάκι και θυμάρι

Υλικά: 

600 γρ. φρέσκα μανιτάρια ή 1 κονσέρβα μεγάλη

1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο

1 μαρούλι μέτριο,ψιλοκομμένο

λίγο σπανάκι ωμό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

χυμός 2 λεμονιών

4 φλιτζάνια νερό

4 κουταλιές ταχίνι 

1 φλιτζάνι λάδι

αλάτι

Πώς να φτιάξεις ραβιόλι με ρικότα, σπανάκι και μανιτάρια σιτάκε

Εκτέλεση: 

Τεμαχίζεις τα μανιτάρια στα δύο, αν είναι μεγάλα. Τα πλένεις ή τα στραγγίζεις από το χυμό τους. Αν χρησιμοποιήσεις μανιτάρια κονσέρβα, τοποθέτησέ τα στην κατσαρόλα με το λάδι. Σοτάρεις πολύ καλά, ώσπου να μείνουν τα μισά και να βγάλουν όλο το νερό τους. 

Κατόπιν προσθέτεις αν θέλεις, λίγο σπανάκι και μαρούλι, τα κρεμμυδάκια και ανακατεύεις. 

Προσθέτεις το νερό και ανάλογο αλάτι και τ' αφήνεις να βράσουν.

Λίγο πριν βράσουν τελείως, προσθέτεις τον άνηθο, ανακατεύεις  και αποσύρεις από την φωτιά. 

Αφήνεις τη σούπα να κρυώσει καλά και σ' ένα μπολ έχεις το ταχίνι. 

Ρίχνεις σιγά σιγά το χυμό των λεμονιών και το χτυπάς στο χέρι ή τοποθετείς το μείγμα στο μπλέντερ.

Συνεχίζεις να χτυπάς προσθέτοντας λίγο από το ζωμό της σούπας. 

Όταν ασπρίσει το ταχίνι, το ρίχνεις στο περιεχόμενο της κατσαρόλας, ανακατεύεις καλά και σερβίρεις.

Σημειώσεις:

Αν θες να ξαναζεστάνεις τη σούπα, να ανάψεις πολύ χαμηλή φωτιά, γιατί το ταχίνι κόβει.

Το ταχίνι μπορεί να αντικατασταθεί με ένα αυγό. 

Πηγή: mylife.com.cy

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top