Πώς να φτιάξεις ραβιόλι με ρικότα, σπανάκι και μανιτάρια σιτάκε

Πόσος χρόνος απαιτείται

ραβιόλι

Γνωρίζουμε ότι τα ραβιόλι δεν είναι ό,τι πιο εύκολο, όμως αν έχεις κουζινομηχανή, μπορείς να φτιάξεις την τέλεια ζύμη! Αυτή θα αναλάβει τη δύσκολη δουλειά του ζυμώματος και σε λίγα λεπτά θα έχεις πανέτοιμη τη ζύμη!

Χρόνος Προετοιμασίας: 90’
Χρόνος Μαγειρέματος: 30′
Ποσότητα: 5-6

Υλικά

Για τα ραβιόλια
•    200 γρ. αλεύρι
•    20 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
•    4 κρόκους
•    80 ml κρύο νερό
•    20 ml ελαιόλαδο
•    ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Επιπλέον

•    2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης
•    1 ασπράδι
•    40 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση
•    200 γρ. ρικότα
•    30 γρ. φουντούκια
•    150 γρ. σπανάκι baby
•    20 ml ελαιόλαδο
•    ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
•    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα μανιτάρια

•    200 γρ. μανιτάρια σιτάκε ή καφέ
•    40 γρ. βούτυρο
•    20 ml ελαιόλαδο
•    2 σκελίδες σκόρδο
•    3 κουταλιές της σούπας worcestershire sauce
•    1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
•    ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
•    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    Αλάτι

Τα ραβιόλια
1.    Στον κάδο της κουζινομηχανής ρίχνεις το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι. Ανακατεύεις και κάνεις μια λακούβα μέσα στην οποία ρίχνεις τους κρόκους, το ελαιόλαδο και το νερό.
2.    Με τον γάντζο ζύμης ξεκινάς να ζυμώνεις σε χαμηλή ταχύτητα, αυξάνοντάς τη σταδιακά και ζυμώνεις για 5’.
3.    Τυλίγεις τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνεις τη ζύμη 45’ να ξεκουραστεί.
Η γέμιση
1.    Σωτάρεις με το ελαιόλαδο το σπανάκι για 1-2 λεπτά, το βάζεις σε ξύλο κοπής και το ψιλοκόβεις, το ανακατεύεις με τη ρικότα και προσθέτεις το θυμάρι και αρκετό πιπέρι.
2.    Τοποθετείς τον κόπτη στη κουζινομηχανή και θρυμματίζεις τα φουντούκια.
3.    Στον κάδο του μίξερ αναδεύεις τη ρικότα και προσθέτεις τα φουντούκια.
Η συναρμολόγηση
1.    Αλευρώνεις τον πάγκο, χωρίζεις τη ζύμη σε δύο κομμάτια και ανοίγεις δύο λεπτά φύλλα.
2.    Κόβεις κάθε φύλλο σε 4 λωρίδες, χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουταλάκι. Αφήνεις μικρές κουταλιές από τη γέμιση σε απόσταση 3 εκατοστών τη μια από την άλλη κατά μήκος του φύλλου.
3.    Αλείφεις τις άκρες με ασπράδι και καλύπτεις με ένα από τα φύλλα που έκοψες, πιέζεις για να κολλήσει η ζύμη, κόβεις με ροδέλα και πιέζεις με την άκρη του πιρουνιού για να κλείσουν τα ραβιόλι.
4.    Συνεχίζεις τη διαδικασία μέχρι να φτιάξεις όλα τα ραβιόλια.
5.    Ακουμπάς κάθε ραβιόλι σε αλευρωμένη επιφάνεια δίσκου για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και αφήνεις να στεγνώσουν για 40 λεπτά περίπου.

Το βράσιμο

1.    Βράζεις νερό για τα ραβιόλια και προσθέτεις αλάτι.
2.    Ξεκινάς να βράζεις τα ραβιόλια 4-5 κάθε φορά μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια. Δίπλα σου ζεσταίνεις σε ευρύχωρο τηγάνι το βούτυρο και αμέσως τα προσθέτεις στο τηγάνι και τα σωτάρεις ελάχιστα από κάθε πλευρά.

Τα μανιτάρια

1.    Μόλις τελειώσεις, σωτάρεις στο ίδιο τηγάνι με το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες και πασπαλίζεις με το αλεύρι.
2.    Προσθέτεις τις σκελίδες των σκόρδων, αφού πρώτα τις πατήσεις με την άκρη του μαχαιριού να σπάσουν. Συνεχίζεις με το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, τη worcestershire sauce και λίγο από νερό που έβρασαν τα ραβιόλι, μέχρι να έχεις μια ρευστή σάλτσα. Τελευταίο προσθέτεις το βούτυρο και αποσύρεις.
3.    Μοιράζεις τα ραβιόλια σε πιάτα και προσθέτεις μανιτάρια, σάλτσα και φύλλα από σπανάκι.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top