Τρεις τέλειες vegan συνταγές για τα Χριστούγεννα!

Έτσι θα τους ευχαριστήσετε όλους στο γιορτινό τραπέζι σας

φαγητά

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που τα τραπέζια είναι γεμάτα ξεχειλίζουν λιχουδιές, με τις περισσότερες απ’ αυτές να έχουν να κάνουν με κρέας. Γαλοπούλα, χοιρινό, μοσχάρι, είναι οι νούμερο ένα επιλογές για το εορταστικό γεύμα.

Πολλοί όμως, είναι οι άνθρωποι δεν καταναλώνουν κρέας ή τα παράγωγά του. Από την άλλη, ακόμα κι αν δεν ακολουθείτε μια vegan διατροφή, οι παρακάτω συνταγές είναι ό,τι πρέπει για να κάνετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας πιο υγιεινό!

 

Ψητές πατάτες με δενδρολίβανο (για 6 άτομα)

Υλικά:

1 κιλό baby πατάτες, κομμένες στην μέση αν είναι μεγάλες

2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 κ.σ. φρέσκο κομμένο δενδρολίβανο

Αλατοπίπερο

Φρέσκα κλαδάκια δενδρολίβανου για γαρνίρισμα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί, με αντικολλητικό χαρτί. Ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το δενδρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε μέχρι να γίνουν τραγανές, ανακατεύοντάς τις πού και πού, για 1 ώρα και 15 λεπτά. Τέλος, σερβίρουμε με το φρέσκο δενδρολίβανο.

 

Γιορτινά ψητά λαχανικά (για 4 άτομα)

Υλικά:

340 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στην μέση και χωρίς το κοτσάνι

2 μεγάλα καρότα, ξεφλουδισμένα και σε κομμάτια

Ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

1 κ.γ. φύλλα δενδρολίβανου

1 κ.σ. θυμάρι

Μισή κούπα πεκάν

Μισή κούπα αποξηραμένα cranberries

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώνουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο ταψί, τα ανακατεύουμε με ελαιόλαδο, και μετά με το βαλσάμικο. Αλατοπιπερώνουμε και μετά απλώνουμε τα μυρωδικά στο ταψί. Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να είναι μαλακά. Πριν τα σερβίρουμε, τα ανακατεύουμε με τα πεκάν και τα cranberries.

 

Ψητό με φρούτα (για 5 άτομα)

Υλικά:

2 κούπες μήλα σε φέτες

2 κούπες αχλάδια σε φέτες

1 ½ κούπες φρέσκα cranberries

1 κούπα κομμένο ανανά (κρατήστε τον χυμό της κονσέρβας)

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1/3 της κούπας καστανή ζάχαρη

1 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. κανέλα

Λίγο μοσχοκάρυδο

4-5 κ.σ. λιωμένο vegan βούτυρο

1/3 της κούπας ωμά καρύδια

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα φρούτα και τον χυμό λεμονιού. Σε ένα γυάλινο μπολ, ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο, τα μπαχαρικά και το μέλι, και μετά ρίχνουμε μέσα και λίγο από τον χυμό του ανανά. Παίρνουμε αυτό το γλυκό μείγμα και το χύνουμε πάνω στα φρούτα. Ρίχνουμε από πάνω και τους καρπούς. Ψήνουμε για μία ώρα.


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top