Φασόλια γίγαντες με απάκι, λαχανικά και αυγά στη γάστρα

Ο Λάμπρος Βακιάρος έδειξε ολόκληρη τη συνταγή

Ένα πεντανόστιμο φαγητό έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Πέμπτης.

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και δεν έφτιαξε κλασικούς γίγαντες φούρνου αλλά με απάκι, λαχανικά και αυγά στη γάστρα.

Ο Λάμπρος έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Φασόλια φούρνου με λαχανικά, φέτα και μυρωδικά

•    500 γρ. φασόλια γίγαντες (μουλιασμένοι σε νερό 8-12 ώρες)
•    60 γρ. ελαιόλαδο + 120 γρ.
•    180 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
•    2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
•    200 γρ. απάκι (ψιλοκομμένο)
•    4 καρότα (κομμένα σε ροδέλες)
•    3 στίκς σέλινο με τα φύλλα (ψιλοκομμένα)
•    45 γρ. πελτέ τομάτας
•    7 γρ. καπνιστή πάπρικα
•    5 γρ. μπούκοβο
•    5 – 6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
•    240 γρ. γλυκό ή κόκκινο κρασί
•    1,5 -2 λίτρα ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
•    4 – 5 αυγά

Ρεβίθια με κρέας και λαχανικά στη γάστρα
 
Για το σερβίρισμα
•    Φρυγανισμένο ψωμί
•    Βαρελίσια φέτα

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top