Ένα νόστιμο φαγητό για απαιτητικούς ουρανίσκους έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Δευτέρας.
Ο σεφ έφτιαξε φασόλια φούρνου με λαχανικά, φέτα και μυρωδικά και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές της εκπομπής "Στη Φωλιά των Κου Κου" τη διαδικασία.
Υλικά
• 500 γρ. φασόλια γίγαντες (μουλιασμένα τουλάχιστον 8 ώρες σε νερό)
• 5 γρ. αλάτι
• 3 φύλλα δάφνης
• 30 γρ. ελαιόλαδο + 80 γρ.
• 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
• 180 γρ. κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
• 5 γρ. ρίγανη αποξηραμένη
• 30 γρ. πελτέ τομάτας
• 500 γρ. χυμό τομάτας
• 240 γρ. ζωμό
• 400 γρ. πατάτες baby (κομμένες στα 4)
• 260 γρ. πιπεριές Φλωρίνης (κομμένες σε φέτες)
• 60 – 70 γρ. καρότο (κομμένο σε ροδέλες 2 εκ.)
• 1 ματσάκι μυρώνια (ψιλοκομμένα)
• 45 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
• 10 – 12 κλωναράκια φρ. Θυμάρι
• 1 κούπα φρ. βασιλικό (ψιλοκομμένο)
• 400 γρ. φέτα
• Ξύσμα λεμονιού