Mεξικάνικο με κοτόπουλο και γουακαμόλε

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Να μυήσει τους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου»  στο μεξικάνικο φαγητό θέλησε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τρίτης.

Ο σεφ ετοίμασε λοιπόν quesadillas ή αλλιώς τορτίγια με κοτόπουλο και γουακαμόλε και έδειξε βήμα-βήμα πώς μπορούμε να το φτιάξουμε.

Τι χρειάστηκε

•    800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (κομμένο σε μικρούς κύβους)
•    75 – 90 γρ. ελαιόλαδο
•    3 γρ. κύμινο
•    1 πιπεριά φλωρίνης (κομμένη σε κύβους)
•    1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε κύβους)
•    1 κίτρινη πιπεριά (κομμένη σε κύβους)
•    180 γρ. κρεμμύδι (κομμένο σε κύβους)
•    Ξύσμα από 1 λάιμ
•    1 πιπεριά τσίλι (ψιλοκομμένη)
•    200 γρ. καλαμπόκι (βρασμένο)
•    300 γρ. τσένταρ (τριμμένο)
•    300 γρ. μοτσαρέλα (τριμμένη)
•    8 τορτίγιες (μεγάλο μέγεθος)
•    Αλάτι – πιπέρι

 Τέλειο ψητό κοτόπουλο με πατάτες ακορντεόν

Για τη γουακαμόλε

•    750 γρ αβοκάντο* ώριμα(*καθαρισμένα)
•    60 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
•    5 γρ. σκόρδο (ψιλοκομμένη)
•    120 γρ. τοματίνια γλυκά (ψιλοκομμένα)
•    3 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο (ψιλοκομμένο)
•    50 γρ. χυμό lime + 2γρ. ξύσμα
•    5-10 γρ ή 40 γρ. πιπεριά jalapenos/τσίλι
•    10 γρ.  FLAVORITS® THE BOOST 
•    αλάτι & πιπέρι

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή του Star «Στη Φωλιά των Κου Κου»


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top