Να μυήσει τους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» στο μεξικάνικο φαγητό θέλησε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τρίτης.
Ο σεφ ετοίμασε λοιπόν quesadillas ή αλλιώς τορτίγια με κοτόπουλο και γουακαμόλε και έδειξε βήμα-βήμα πώς μπορούμε να το φτιάξουμε.
Τι χρειάστηκε
• 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (κομμένο σε μικρούς κύβους)
• 75 – 90 γρ. ελαιόλαδο
• 3 γρ. κύμινο
• 1 πιπεριά φλωρίνης (κομμένη σε κύβους)
• 1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε κύβους)
• 1 κίτρινη πιπεριά (κομμένη σε κύβους)
• 180 γρ. κρεμμύδι (κομμένο σε κύβους)
• Ξύσμα από 1 λάιμ
• 1 πιπεριά τσίλι (ψιλοκομμένη)
• 200 γρ. καλαμπόκι (βρασμένο)
• 300 γρ. τσένταρ (τριμμένο)
• 300 γρ. μοτσαρέλα (τριμμένη)
• 8 τορτίγιες (μεγάλο μέγεθος)
• Αλάτι – πιπέρι
Για τη γουακαμόλε
• 750 γρ αβοκάντο* ώριμα(*καθαρισμένα)
• 60 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 5 γρ. σκόρδο (ψιλοκομμένη)
• 120 γρ. τοματίνια γλυκά (ψιλοκομμένα)
• 3 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο (ψιλοκομμένο)
• 50 γρ. χυμό lime + 2γρ. ξύσμα
• 5-10 γρ ή 40 γρ. πιπεριά jalapenos/τσίλι
• 10 γρ. FLAVORITS® THE BOOST
• αλάτι & πιπέρι
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή του Star «Στη Φωλιά των Κου Κου»