Pancake φούρνου με παγωτό και μπανάνα

Ο Λάμπρος Βακιάρος έχει την πιο τέλεια συνταγή!

Την πιο γλυκιά μαγειρική πρόταση έκανε το πρωί της Τετάρτης στη «Φωλιά των Κου Κου» ο Λάμπρος Βακιάρος. Ο ταλαντούχος σεφ έδειξε πώς με απλά βήματα μπορείτε να φτιάξετε ένα μοναδικό pancake φούρνου με παγωτό και μπανάνα, που θα ενθουσιάσει εσάς και την παρέα σας!

Υλικά

Για τη βάση

3 αυγά
3/4 κούπας γάλα
3 κ.σ. + 1 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο)
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. κορν φλάουρ
3 κ.σ. ζάχαρη ή μέλι

Για τη γέμιση

Πραλίνα φουντουκιού
Μπανάνες
Φουντούκια
Άχνη ζάχαρη
Παγωτό βανίλια ή Σοκολάτα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς στον αέρα. Μόλις ο φούρνος πάρει θερμοκρασία τοποθετούμε ένα άδειο τηγάνι (το οποίο μπαίνει στο φούρνο, ιδανικά μαντεμένιο) και το ζεσταίνουμε για 15 λεπτά.

Σε ένα μούλτι ή μπλέντερ προσθέτουμε τα αυγά και τα «χτυπάμε» καλά μέχρι να αρχίσουν να αφρίζουν, περίπου για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και τις 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και ομογενοποιούμε. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και χτυπάμε εώς ότου ομογενοποιθούν όλα τα υλικά.

Με πολύ προσοχή αφαιρούμε το τηγάνι από το φούρνο, το τοποθετούμε πάνω σε επιφάνεια που να αντέχει υψηλές θερμοκρασίες, προσθέτουμε την τελευταία κουταλιά βουτύρου και γρήγορα αδειάζουμε το μείγμα στο καυτό τηγάνι. Κουνάμε λίγο το τηγάνι ώστε το μείγμα να ανέβει ελαφρώς στα τοιχώματα.

Ψήνουμε στο φούρνο για 16 – 24 λεπτά (ανάλογα με τη διάμετρο του τηγανιού) ή έως ότου δούμε ότι πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Γεμίζουμε με την πραλίνα, τις μπανάνες, το φουντούκι την άχνη και το παγωτό.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top