Ένα πεντανόστιμο φαγητό που αρέσει στους περισσότερους έφτιαξε ο Άκης Πετρετζίκης.
Ο σεφ ετοίμασε γεμιστά με κιμά και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
• 6 ντομάτες
• 2 κόκκινες πιπεριές
• 2 κίτρινες πιπεριές
• 2 πράσινες πιπεριές
Για τη γέμιση
• 1 κρεμμύδι ξερό
• 1 σκ. σκόρδο
• 1 πράσο
• 60 γρ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
• 300 γρ. ρύζι γλασέ
• 1 κύβο ζωμό κότας
• 50 γρ. λευκό κρασί
• 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
• 400 γρ. νερό
• αλάτι
• πιπέρι
• ⅓ ματσάκι άνηθο
• ½ ματσάκι μαϊντανό
• ½ ματσάκι δυόσμο
Για τη σύνθεση
• 500 γρ. πατάτες
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
• 1 κ.σ. βούτυρο
• 200 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
• φρέσκα μυρωδικά
• δυόσμο
• τυρί φέτα
• ξερή ρίγανη
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• ψωμί