Φτιάξε την αυθεντική καρμπονάρα του Άκη Πετρετζίκη

Στο πιάτο σας σε 10 λεπτά

Η τέλεια και αυθεντική συνταγή για καρμπονάρα από τον Άκη Πετρετζίκη! Στο πιάτο σας σε 10 λεπτά!

Συστατικά

500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. guanciale ή πανσέτα ή μπέικον
1 κ.σ. βούτυρο
1 αυγό μεσαίο
4 κρόκους από μεσαία αυγά

Για το σερβίρισμα

πιπέρι
100 γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τα σπαγγέτι και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.

Κόβουμε το guacnciale σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, τους κρόκους, πιπέρι, λίγο αλάτι και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός. Με μία κουτάλα της σούπας παίρνουμε περίπου 150 γρ. από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα βάζουμε στο τηγάνι με το guanciale, μία κουτάλα της σούπας από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά για να ψηθούν τα αυγά από τα καυτά μακαρόνια.

Βάζουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως με πιπέρι και πεκορίνο τριμμένο.

πηγή: akispetretzikis.com

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top