Μωσαϊκό: Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για τον κορμό σοκολάτας

Δε θα χρειαστείτε περισσότερο από 20 λεπτά για να το ετοιμάσετε!

Είναι αγαπημένο μας, θυμίζει μαμαδίστικο γλυκό και το τρώμε κάθε καλοκαίρι! Ο Άκης Πετρετζίκης μας παρουσιάζει τη δική του συνταγή για το γνωστό μωσαϊκό... τον κορμό σοκολάτας! Δε θα χρειαστείτε περισσότερο από 20 λεπτά για να το ετοιμάσετε!

Συστατικά

Για το 1ο μείγμα

200 γρ. κουβερτούρα Nestle Dessert
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για το 2ο μείγμα 

125 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το 3ο μείγμα 

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη άχνη
5 κ.σ. κονιάκ
50 γρ. κακάο Nestle Dessert
275 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ ελαφρά σπασμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το 1ο μείγμα 

Σε ένα μπολ, βάζουμε τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και την κρέμα γάλακτος. 
Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύματα για 1- 1 ½ λεπτό στα 800 watt. 
Ανακατεύουμε την κρέμα μαζί με τη σοκολάτα μέχρι να γίνει μία ωραία πηχτή γκανάς σοκολάτας και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά για περίπου 10-30 λεπτά (για να μπορέσουμε να τυλίξουμε το μωσαϊκό μας και να μην λιώσει το βούτυρο). 

Για το 2ο μείγμα 

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αρχίζουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά σε δόσεις ρίχνουμε στην αρχή 20 γρ. και μόλις λιώσει ρίχνουμε άλλα 20 γρ. και ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλη η ποσότητα της ζάχαρης. 
Με το που λιώσει και η τελευταία δόση της ζάχαρης, ρίχνουμε μέσα τα καβουρδισμένα φουντούκια μας, ανακατεύουμε να πάει παντού η ζάχαρη και ρίχνουμε γρήγορα σε ένα άλλο αντικολλητικό ταψάκι. Προσέχουμε να μην ακουμπήσουμε το μείγμα γιατί καίει πολύ. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και τα φουντούκια μας. 

Για το 3ο μείγμα 

Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη, το κακάο, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. 
Μέσα στο μπολ με τη βουτυρόκρεμα, ρίχνουμε μέσα τη γκανάς που ετοιμάσαμε πριν και τα μπισκότα αφού τα σπάσουμε στη μέση (χωρίς να τα κομματιάσουμε) και ρίχνουμε και το κονιάκ μας. 

Σε ένα μούλτι, ρίχνουμε μέσα τα καραμελωμένα φουντούκια και τα χτυπάμε μέχρι να σπάσουν λίγο, όχι τελείως. 
Ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα μας, τα φουντούκια και ανακατεύουμε απαλά. 
Απλώνουμε το μείγμα μας κατά μήκος σε μία λαδόκολλα. 

Αρχίζουμε να τυλίγουμε το μωσαϊκό μας προσπαθώντας να φτιάξουμε ένα σαλάμι. 
Στη μέση του ρολού μας βάζουμε μία μεμβράνη για να μείνει το μείγμα μας ισομεγέθες.
Με το που τυλίξουμε πολύ καλά, τυλίγουμε και τις άκρες (σαν καραμέλα).
Παίρνουμε άλλη μία μεμβράνη και τυλίγουμε. 

Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες. 

πηγή: akispetretzikis.com

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top