Στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μπήκε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τετάρτης. O σεφ έφτιαξε τάρτα με κεράσια και κραμπλ και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Yλικά
Για τη ζύμη
• 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 125 γρ. βούτυρο
• 3 γρ. αλάτι
• 5 γρ. ζάχαρη
• 1 αυγό
• 30 ml κρύο νερό
Για το κράμπλ
• 80 γρ. βούτυρο
• 100 γρ. ζάχαρη
• 100 γρ. αλεύρι
• 3 γρ. κανέλα
• 2 γρ. baking powder
Για τη γέμιση και το σερβίρισμα
• 600 γρ. κεράσια (καθαρισμένα χωρίς κουκούτσι)
• 300 γρ. μαρμελάδα κεράσι
• 15 γρ. χυμό λεμόνι
• 5 γρ. βανίλια εσάνς ή 1 βανιλίνη
• 15 γρ. κόρν φλάουρ
• 30 γρ. ζάχαρη
• Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα