Ένα γευστικό μοσχαράκι στο πήλινο με πιπεριές Φλωρίνης έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Yλικά
• 1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι ή χτένι)
• 60 – 70 γρ. ελαιόλαδο
• 15 γρ. αλεύρι
• 30 γρ. πελτέ τομάτας
• 480 γρ. κονιάκ ή κρασί
• 240 γρ. χυμό τομάτας
• 700 γρ. ζωμό λαχανικών
• 4 – 6 πιπεριές Φλωρίνης
• 250 – 300 γρ. φέτα
• 10 – 12 κλωναράκια φρ. Θυμάρι
• 3 γρ. κόκκους πιπεριού
• 1 κεφάλι σκόρδο (κομμένο στη μέση οριζόντια)
• Αλάτι – πιπέρι