Tάρτα με δημητριακά και γέμιση καρυδιού

Αναλυτικά η συνταγή του pastry chef Γιώργου Πότση

Tάρτα Με Δημητριακά Και Γέμιση καρυδιού

Λαχταριστές τάρτες δημητριακών για να τις τρώτε είτε ως snack είτε να συνοδεύεται με αυτές τον καφέ σας έφτιαξε ο Γιώργος Πότσης.


Υλικά για την τάρτα :60γρ corn flakes τριμμένα 70γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 50γρ ζάχαρη άχνη 1 κ.γλ. μπέικιν βανίλια ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για τη γέμιση: 300γρ καρύδια τριμμένα 200γρ ζάχαρη κρυσταλλική 50γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 αυγά μεσαία 1,5 κ.γλ. κανέλα.
Για την τάρτα: Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ με το φτερό και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μία ζύμη. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά. Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη και την βάζουμε στην ταρτιέρα. Προψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 165ο C για 5 λεπτά.

Για τη γέμιση: Τοποθετούμε σε ένα μπωλ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμαι μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα. Ρίχνουμε το μίγμα στην προψημένη τάρτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.

Από τον pasty chef, Γιώργο Πότση


Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top