Mία υπέροχη casarecce με κρεμώδη σάλτσα κολοκύθας έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος.
Ο σεφ για τη συνταγή χρησιμοποίησε:
• 500 γρ. Casarecce από ρεβύθια
• 3/4 – 1 κούπα πολτό από πορτοκαλί κολοκύθα καβουρδισμένη στο φούρνο (η διαδικασία αυτή θα γίνει σε μεγαλύτερο ποσότητα και θα χρησιμοποιήσουμε μέρος αυτής)
• 240 γρ. ζωμό λαχανικών ή νερό (από την κατσαρόλα που θα βράσουν τα καζαρέτσε)
• 40 γρ. ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο (σε κυβάκια)
• 180 γρ. κολοκυθάκι (σε κυβάκια)
• 130 γρ. πιπεριά φλωρίνης (σε κυβάκια)
• 1 γρ. μπούκοβο
• 50 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
• 30 – 40 γρ. καβουρδισμένος κολοκυθόσπορος
• Ξύσμα από 1/2 λεμόνι & 30 γρ. χυμό
• 20 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο χωρίς τα κοτσάνια)
• Αλάτι & πιπέρι