Πεντανόστιμο χριστουγεννιάτικο μωσαϊκό!

Οι γιορτές έφτασαν, ας τις απολαύσουμε!

Χριστουγεννιάτικο μωσαϊκό

Υλικά για τον κορμό:

250γρ σοκολάτα λιωμένη
125γρ βούτυρο λιωμένο
250γρ μπισκότα χοντροσπασμένα
300γρ κάστανα γλασέ χοντροκομμένα
100γρ γάλα χλιαρό
40γρ άχνη ζάχαρη
ξύσμα από 1 μανταρίνι

Υλικά για το γλάσο

200γρ σοκολάτα υγείας
150γρ κρέμα γάλακτος
30γρ γλυκόζη

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα μπισκότα με τα κάστανα και τα μουλιάζουμε για λίγα λεπτά με το γάλα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, την σοκολάτα, την άχνη και το ξύσμα και τα ανακατεύουμαι να γίνουν ένα μίγμα. Γεμίζουμε την φόρμα μας και βάζουμε τον κορμό στην κατάψυξη. Αφού παγώσει τον ξεφορμάρουμε και τον περιχύνουμε με το γλάσο.

Για το γλάσο: Λιώνουμε την σοκολάτα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με την γλυκόζη και ανακατεύουμαι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνουμε τον κορμό μας. 

Tips: Αν δεν βρείτε κάστανα γλασέ, μπορείτε να βράσετε τα κάστανα, να τα ξεφλουδίσετε και στη συνέχεια να τα βάλετε σε σιρόπι να βράσουν (1κιλό νερό + 1 κιλό ζάχαρη) με ένα ξύλο κανέλας και 2 γαρύφαλλα, μέχρι να μαλακώσουν.

 

Από τον pastry chef, Γιώργο Πότση
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top