Λαχταριστή γαλατόπιτα

Αναλυτικά ολόκληρη η συνταγή

Γαλατόπιτα

Μία ζουμερή και γευστική γαλατόπιτα έφτιαξε ο Γιώργος Πότσης και τους λάτρεις του γλυκού.

Ο pastry chef χρησιμοποίησε 

2 φύλλα κρούστας 

ΜΙΓΜΑ Α

340γρ κρέμα γάλακτος 
520γρ γάλα 
120γρ ζάχαρη κρυσταλλική βανιλίνη 

ΜΙΓΜΑ Β

100γρ ζάχαρη 
2 αυγά

 ΜΙΓΜΑ Γ

35γρ σιμιγδάλι ψιλό
 35γρ αλεύρι

Συνταγή για ένα πυρέξ 30εκ*25εκ

Εκτέλεση:
Για την κρέμα: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά του μίγματος Α να βράσουν. Σε ένα μπωλ ζυγίζουμε τα υλικά του μίγματος Β και σε άλλο τα υλικά του μίγματος Γ. Μόλις το μίγμα Α βράσει, ρίχνουμε λίγο στο μίγμα Β ανακατεύοντας για να ανεβάσουμε την θερμοκρασία των αυγών και το γυρίζουμε όλο στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα Γ ανακατεύοντας συνεχώς και φαίρνουμε το συνολικό μίγμα σε βρασμό.
Σύνθεση: Βουτυρώνουμε το πυρέξ. Βάζουμε το πρώτο φύλλο κρούστας,βουτυρώνουμε και βάζουμε άλλο ένα φύλλο κρούστας και ξαναβουτυρώνουμε. Ρίχνουμε την κρέμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 30 λεπτά. Θα δούμε την πίτα μας να έχει πάρει χρώμα.

Από τον pastry chef, Γιώργο Πότση
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top