Μία ζουμερή και γευστική γαλατόπιτα έφτιαξε ο Γιώργος Πότσης και τους λάτρεις του γλυκού.
Ο pastry chef χρησιμοποίησε
2 φύλλα κρούστας
ΜΙΓΜΑ Α
340γρ κρέμα γάλακτος
520γρ γάλα
120γρ ζάχαρη κρυσταλλική βανιλίνη
ΜΙΓΜΑ Β
100γρ ζάχαρη
2 αυγά
ΜΙΓΜΑ Γ
35γρ σιμιγδάλι ψιλό
35γρ αλεύρι
Συνταγή για ένα πυρέξ 30εκ*25εκ
Εκτέλεση:
Για την κρέμα: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά του μίγματος Α να βράσουν. Σε ένα μπωλ ζυγίζουμε τα υλικά του μίγματος Β και σε άλλο τα υλικά του μίγματος Γ. Μόλις το μίγμα Α βράσει, ρίχνουμε λίγο στο μίγμα Β ανακατεύοντας για να ανεβάσουμε την θερμοκρασία των αυγών και το γυρίζουμε όλο στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα Γ ανακατεύοντας συνεχώς και φαίρνουμε το συνολικό μίγμα σε βρασμό.
Σύνθεση: Βουτυρώνουμε το πυρέξ. Βάζουμε το πρώτο φύλλο κρούστας,βουτυρώνουμε και βάζουμε άλλο ένα φύλλο κρούστας και ξαναβουτυρώνουμε. Ρίχνουμε την κρέμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 30 λεπτά. Θα δούμε την πίτα μας να έχει πάρει χρώμα.
Από τον pastry chef, Γιώργο Πότση