Λαχταριστή γαλατόπιτα

Αναλυτικά ολόκληρη η συνταγή

Γαλατόπιτα

Μία ζουμερή και γευστική γαλατόπιτα έφτιαξε ο Γιώργος Πότσης και τους λάτρεις του γλυκού.

Ο pastry chef χρησιμοποίησε 

2 φύλλα κρούστας 

ΜΙΓΜΑ Α

340γρ κρέμα γάλακτος 
520γρ γάλα 
120γρ ζάχαρη κρυσταλλική βανιλίνη 

ΜΙΓΜΑ Β

100γρ ζάχαρη 
2 αυγά

 ΜΙΓΜΑ Γ

35γρ σιμιγδάλι ψιλό
 35γρ αλεύρι

Συνταγή για ένα πυρέξ 30εκ*25εκ

Εκτέλεση:
Για την κρέμα: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά του μίγματος Α να βράσουν. Σε ένα μπωλ ζυγίζουμε τα υλικά του μίγματος Β και σε άλλο τα υλικά του μίγματος Γ. Μόλις το μίγμα Α βράσει, ρίχνουμε λίγο στο μίγμα Β ανακατεύοντας για να ανεβάσουμε την θερμοκρασία των αυγών και το γυρίζουμε όλο στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα Γ ανακατεύοντας συνεχώς και φαίρνουμε το συνολικό μίγμα σε βρασμό.
Σύνθεση: Βουτυρώνουμε το πυρέξ. Βάζουμε το πρώτο φύλλο κρούστας,βουτυρώνουμε και βάζουμε άλλο ένα φύλλο κρούστας και ξαναβουτυρώνουμε. Ρίχνουμε την κρέμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 30 λεπτά. Θα δούμε την πίτα μας να έχει πάρει χρώμα.

Λαχταριστή γαλατόπιτα

Από τον pastry chef, Γιώργο Πότση
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top