Τέσσερις συμβουλές για να μαζέψεις χρήματα για το καλοκαίρι

Πώς να αποταμιεύσεις λεφτά για τις καλοκαιρινές σου διακοπές

Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα της άνοιξης, όμως το καλοκαίρι θα έρθει πιο σύντομα απ’ όσο νομίζεις και σίγουρα θα χρειάζεσαι ξεκούραση και διακοπές. Για να μπορέσεις όμως να φύγεις έστω και για λίγες μέρες ένα ταξιδάκι θα πρέπει να ξεκινήσεις από τώρα τις σωστές κινήσεις ώστε να έχεις αποταμιεύσει τα λεφτά που θα χρειάζεσαι.

Eρωτικές προβλέψεις εβδομάδας 03/04/2023- 09/04/2023!

Πιο κάτω συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε 4 τρόπους για να καταφέρεις να κάνεις αποταμίευση και να κλείσεις τα εισιτήρια, αλλά και το ξενοδοχείο. 

Γράψε τα έξοδα σου 

Όταν γενικά ξεκινάς να σχεδιάζεις διακοπές, πρέπει να γνωρίζεις ακριβώς πού βρίσκεται το πορτοφόλι σου και τι μπορείς να διαθέσεις για να πας. Να έχεις δηλαδή πλήρη επίγνωση της οικονομικής σου πραγματικότητας.

Διάλεξε τον προορισμό με βάση το budget σου

Μπορείς να επιλέξεις πού θα πας, με βάση το μέρος, στο οποίο ονειρεύεσαι να βρεθείς αλλά πρέπει να το σηκώνει και η τσέπη σου. Έτσι, μπορείς να βάζεις διαθέσιμες ημερομηνίες και να κρατάς τις τιμές των εισιτηρίων που εναρμονίζονται με το bugdet σου, κλείνοντας τα παράθυρα με πτήσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τα λεφτά που μπορείς να διαθέσεις. 

Θέλεις να παραιτηθείς; Πώς να το κάνεις με φιλικούς όρους

Η λίστα με όλα τα έξοδα

Πέρα από τα εισιτήρια, βάλε μέσα τη διαμονή, το κόστος των μετακινήσεων μέχρι τα αξιοθέατα που θες να επισκεφθείς, το φαγητό και όλες τις επισκέψεις που θες να κάνεις έτσι ώστε να έχεις μια πλήρη εικόνα για το πού ακριβώς θα χρειαστεί να κάνεις έξοδα. 

Και τώρα η αποταμίευση 

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περιορίσεις άσκοπα και ασήμαντα έξοδα, όπως να μην τρως άλλο απ' έξω. Μπορείς να κάνεις την αρχή, εφαρμόζοντας τον χρυσό κανόνα 50-30-20.

Όπως ορίζει ο κανόνας, το 50% του εισοδήματός σου θα πρέπει να διατίθεται στα βασικά έξοδα, όπως στέγαση, διατροφή, αποπλήρωση λογαριασμών. Το 30% σε ανάγκες που αφορούν τον τρόπο ζωής σου, όπως ρούχα, ψυχαγωγία ενώ το 20% (και είναι το πιο βασικό), θα πρέπει να μένει στην άκρη. 

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή: Mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top