Θέλεις να παραιτηθείς; Πώς να το κάνεις με φιλικούς όρους

Δεν έχεις λόγο να φύγεις τσακωμένος

Αν το τελευταίο διάστημα φλερτάρεις  με την παραίτηση από μια δουλειά που δε σε καλύπτει ως προς το αντικείμενο, τις απολαβές και τις γενικότερες παροχές της, όμως δυσκολεύεσαι να το εκφράσεις από φόβο μην επικρατήσει ένα άσχημο κλίμα μετά την παραίτησή σου, τότε σου έχουμε τις καλύτερες συμβουλές για να συμβούν όλα με τους καλύτερους πιθανούς όρους! Να λοιπόν πώς πρέπει να διαχειριστείς την κατάσταση, χωρίζοντας δρόμους με φιλικούς όρους και προδιαγραφές για ένα φρέσκο ξεκίνημα. 

Θέλεις να στεριώσει η σχέση σου; 5 οδηγίες από τη Συμβουλευτική Ψυχολογία

Αρχικά σκέψου το καλά

Προτού κινηθείς προς παραίτηση, σκέψου εκτενώς την απόφασή σου και κάτω από ψύχραιμες συνθήκες. Οι παρορμητικές αποφάσεις – πόσο μάλλον όταν σχετίζονται με τον βιοπορισμό μας – μπορούν να αποβούν καταστροφικές, οδηγώντας σε σε μια κατάσταση που δεν επιθυμείς. Σκέψου καλά τι είναι αυτό που σε προβληματίζει εκεί όπου δουλεύεις, προσπάθησε να βρεις λύσεις και να συζητήσεις και μόνο αν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη προχώρησε στο μεγάλο «αντίο».

Tρεις χαρακτήρες ανθρώπων που πρέπει να κρατάς μακριά για το καλό σου!

Διατήρησε θετική και ουδέτερη στάση

Όταν βρεθείς με τον/την εργοδότη σου για τη μεγάλη συζήτηση, προσπάθησε να διατηρήσεις μια εντελώς ουδέτερη στάση, μιλώντας με ειλικρίνεια, αλλά και σεβασμό. Παράθεσε παραδείγματα ως προς το που εντοπίζεις προβλήματα και αν νιώθεις πραγματικά ευγνώμων για τη μέχρι τώρα πορεία σου, δήλωσέ το. Θα εκτιμηθεί σίγουρα.

Μη το κάνεις μέσω mail

Η ανακοίνωση της παραίτησής σου πρέπει να γίνει σίγουρα από κοντά και όχι με ένα απρόσωπο mail. Αν δυσκολεύεσαι πολύ να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου, κάνε πρόβα όσα θες να πεις και θα μετριάσεις έτσι το άγχος σου.

Εκφράσου ελεύθερα, αλλά με ψυχραιμία

Μην προσπαθήσεις να φιλτράρεις τα λόγια σου και πες όσα πραγματικά νιώθεις ότι πρέπει να ακουστούν από την πλευρά σου. Όλο αυτό διατηρώντας φυσικά διπλωματικότητα και ψυχραιμία, ακόμη και στις περιπτώσεις που νιώθεις ότι έχεις αδικηθεί ή προσβληθεί σε συγκεκριμένες καταστάσεις.

Κάνε καλή τελευταία εντύπωση

Ανεξάρτητα από το πώς νιώθεις όταν φεύγεις από μια δουλειά που δεν είναι για εσένα, φύγε με ουδέτερο ύφος και κάνε καλή εντύπωση σε όλους τους/τις συναδέλφους σου. Αποχαιρέτα τρυφερά τους ανθρώπους που συναναστράφηκες στη δουλειά, κέρασε ένα μικρό αποχαιρετιστήριο γλυκό και ευχήσου καλή συνέχεια σε ό,τι κάνουν τα άτομα με τα οποία μοιράστηκες τον εργασιακό σου βίο το προηγούμενο διάστημα. Εκείνοι θα ανταποδώσουν με ευχές για ένα όμορφο νέο ξεκίνημα.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www.allyou.gr

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top