Σκύλος και υψηλές θερμοκρασίες: Πώς θα τον προστατέψουμε

Σημαντικές συμβουλές για να αποφύγουμε σοβαρά θέματα υγείας

Σκύλος και καλοκαίρι

Όσο και αν αγαπάμε το καλοκαίρι, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι εύκολη περίοδος για κανέναν μας. Με τις υψηλές θερμοκρασίες, είναι σημαντικό να έχετε στον νου σας ότι ο σκύλος σας υποφέρει από τη ζέστη και ότι θα πρέπει να τον διατηρείτε δροσερό.

Πόσο έτοιμοι είστε να ζήσετε με έναν σκύλο;

Δεν αφήνουμε ΠΟΤΕ τον σκύλο μας στο αυτοκίνητο

Τους καλοκαιρινούς μήνες αποφεύγουμε να αφήνουμε χωρίς επίβλεψη τα κατοικίδιά μας στο αυτοκίνητο, ακόμη και έαν έχουμε παρκάρει υπό σκιά. Ακόμα και δέκα λεπτά μπορεί να αποβούν μοιραία.

Άσκηση νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ

Προτιμήστε τις πολύ πρωινές ή βραδινές ώρες για την άσκηση και τη βόλτα του σκύλου σας. Δεδομένου ότι αυτές είναι οι πιο δροσερές ώρες της ημέρας, αυτό θα κάνει τη βόλτα πιο άνετη για εσάς και τον σκύλο σας. Αποφεύγετε τις βόλτες κατά τις ώρες που η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή (φανταστείτε εσάς να περπατάτε στην καυτή άσφαλτο χωρίς παπούτσια).

Σημείωση: Γενικότερα, για τη βόλτα σας προτιμήστε χωμάτινες διαδρομές ή χορτάρι, γκαζόν - αποφεύγετε την άσφαλτο και το τσιμέντο -λόγω κραδασμών- και λόγω απορρόφησης θερμότητας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Να διαθέτετε πάντα νερό στη βόλτα σας και πρόσβαση σε σκιά

Εάν ο σκύλος σας εμφανίσει συμπτώματα που αποδεικνύουν ότι ζεσταίνεται υπερβολικά, τον μεταφέρετε άμεσα σε σκιερό μέρος, του προσφέρετε νερό και επικοινωνείτε με τον κτηνίατρό σας, με σκοπό να αξιολογήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Τρέχουμε και αθλούμαστε παρέα με τον σκύλο μας

Συμπτώματα θερμοπληξίας

Αυξημένοι καρδιακοί παλμοί, υπερβολικό λαχάνιασμα και σιελόρροια, υπνηλία, εξάντληση, εμετός, διάρροια είναι όσα πρέπει να προσέξετε. Οι σκύλοι, λόγω διαφορετικότητας στα κιλά, τη φυλή κ.ο.κ.,  αντιμετωπίζουν και διαφορετικά τις υψηλές θερμοκρασίες. Λάβετε υπόψιν, ότι το σκουρόχρωμο τρίχωμα απορροφά περισσότερη θερμότητα από τα ανοιχτόχρωμα. Επιπρόσθετα, οι υπέρβαροι σκύλοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αφυδάτωσης. Τέλος, οι βραχυκέφαλες φυλές είναι πιο ευαίσθητες και επιρρεπείς στη ζέστη. 

Σκύλος & Άνθρωπος: Μία αμφίδρομη σχέση αγάπης και αφοσίωσης

Καλοκαίρι; Κολυμπάμε συχνότερα!

Η καλύτερη δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε το καλοκαίρι ή τις ζεστές μέρες είναι το κολύμπι. Πολλοί είναι οι σκύλοι που αγαπούν το νερό και τους αρέσει να κολυμπούν με τις ώρες. Η κολύμβηση είναι μία υπέροχη ενασχόληση από πολλές απόψεις. Το νερό μας αναζωογονεί, ενώ παράλληλα είναι μία άσκηση η οποία προστατεύει τις αρθρώσεις μας, αφού δεν υπάρχει καταπόνηση. Εάν είστε λάτρεις της κολύμβησης (στη θάλασσα ή σε πισίνα), όπως και το κατοικίδιό σας, τότε μην το ξανασκεφτείτε: Τηρήστε τους κανόνες ασφαλείας και τη νομοθεσία που διέπει το κολύμπι με τον σκύλο σας και ξεκινήστε!

Γυμναστείτε παρέα με τον σκύλο σας!

Βόλτα σε υψηλές θερμοκρασίες; Χρησιμοποιήστε παπουτσάκια για σκύλους

Εάν δεν μπορείτε να βγάλετε βόλτα ή για άσκηση τον σκύλο σας κατά τη διάρκεια των πρωϊνών και μετέπειτα ωρών της ημέρας, αυτός είναι ένας ασφαλής τρόπος για να βγει ο σκύλος σας έξω οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Η θερμοκρασία αυξάνεται από το έδαφος, ειδικά σε επιφάνειες όπως τσιμέντο, άσφαλτο και άμμο. Με αυτόν τον τρόπο προφυλάσσονται οι πατούσες του σκύλου σας από καυτές επιφάνειες, απομονώνοντας τη θερμότητα. 

Ακόμη και αν το καλοκαίρι χαρακτηρίζεται από τις υψηλές του θερμοκρασίες, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να περάσετε εποικοδομητικό χρόνο και να μοιραστείτε όμορφες στιγμές με τον τετράποδο καλύτερό σας φίλο. Ακολουθείστε τις παραπάνω συμβουλές και εμείς με τη σειρά μας, σας ευχόμαστε ένα υπέροχο καλοκαίρι, με πολλές βουτιές!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top