Το φαλάφελ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα street food της Ανατολής αλλά και παραδοσιακό έδεσμα της Κύπρου. Τραγανό απ’ έξω, αφράτο και αρωματικό από μέσα. Φτιάχνεται από ρεβίθια ή κουκιά, αρωματισμένα με μπαχαρικά και μυρωδικά, και γίνεται ο απόλυτος χορτοφαγικός μεζές. Συνδυάζεται τέλεια με πίτα, σαλάτα και φυσικά ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού, που ισορροπεί την πλούσια γεύση του με τη δροσιά του.
Ο MasterChef Λούκας ή Λουκάς που κατάγεται από την Κύπρο, μάς έδωσε τη δική του εκδοχή για φαλάφελ τα οποία θα συνδυάσουμε υπέροχα με ντιπ γιαουρτιού.
Υλικά
- 300 γρ. ρεβύθια καλοβρασμένα
- 70 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. ταχίνι
- Λίγο κύμινο
- Λίγο μαϊντανό
- 2 σκελίδες σκόρδου
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Μπλεντάρουμε όλα τα υλικά
- Πλάθουμε τα φαλάφελ μας και τα τηγανίζουμε
Συνοδεύουμε με ντιπ γιαουρτιού με άνηθο και λεμόνι!
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.