Πανεύκολη συνταγή για φαλάφελ με ντιπ γιουρτιού

Ο MasterChef Λούκας μάς έδωσε τη συνταγή του για το νηστίσιμο έδεσμα

Το φαλάφελ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα street food της Ανατολής αλλά και παραδοσιακό έδεσμα της Κύπρου. Τραγανό απ’ έξω, αφράτο και αρωματικό από μέσα. Φτιάχνεται από ρεβίθια ή κουκιά, αρωματισμένα με μπαχαρικά και μυρωδικά, και γίνεται ο απόλυτος χορτοφαγικός μεζές. Συνδυάζεται τέλεια με πίτα, σαλάτα και φυσικά ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού, που ισορροπεί την πλούσια γεύση του με τη δροσιά του.

Ο MasterChef Λούκας ή Λουκάς που κατάγεται από την Κύπρο, μάς έδωσε τη δική του εκδοχή για φαλάφελ τα οποία θα συνδυάσουμε υπέροχα με ντιπ γιαουρτιού.

φαλαφελ

Υλικά

  • 300 γρ. ρεβύθια καλοβρασμένα
  • 70 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. ταχίνι
  • Λίγο κύμινο
  • Λίγο μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδου 
  • αλάτι 
  • πιπέρι

Εκτέλεση 

  • Μπλεντάρουμε όλα τα υλικά
  • Πλάθουμε τα φαλάφελ μας και τα τηγανίζουμε

Συνοδεύουμε με ντιπ γιαουρτιού με άνηθο και λεμόνι!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top