Αυτή είναι η πιο σωστή αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

'Ετσι θα καταφέρουμε να επανέλθουμε στο φυσιολογικό μας βάρος

Συχνά βλέπουμε τη ζυγαριά μας αμέσως μετά την περίοδο των γιορτών να ανεβαίνει. Φάγαμε, ήπιαμε και δεν είπαμε όχι, σε ακόμα ένα μελομακάρονο.  Κι ενώ φυσικά πολύ καλά κάναμε, ήρθε η ώρα να επανέλθουμε στο φυσιολογικό μας βάρος.

Η πρώτη ερώτηση που μας έρχεται στο μυαλό είναι εάν χρειάζεται να ακολουθήσουν κάποια μορφής αποτοξίνωση για μετά τις γιορτές.

Γεμίστε τα γεύματά σας με φρούτα και λαχανικά/ εξωτερική φωτογραφία pexels

Γεμίστε τα γεύματά σας με φρούτα και λαχανικά/ εξωτερική φωτογραφία pexels

Πρέπει μετά τις γιορτές να υποβάλλουμε τον οργανισμό μας σε κάποια μορφή αποτοξίνωσης π.χ κάποιες μέρες μόνο φρούτα ή  μόνο λαχανικά ή να κόψουμε τους υδατάνθρακες;

Τips για να επιστρέψεις επιτυχώς στο πρόγραμμα γυμναστικής σου

«Η απάντηση είναι όχι», λέει στο star.gr η διατροφολόγος - διαιτολόγος Θέλεια Βασιλαντωνάκη και προσθέτει: «Το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να τηρήσουμε, ίσως, για κάποιες μέρες αυτά τα αυστηρά προγράμματα και μετά να κάνουμε υπερκατανάλωση των υπόλοιπων τροφών διότι οργανισμός θα τα ζητήσει και θα αντιδράσει».

Δε χρειαζόμαστε αποτοξίνωση

Ποια είναι η πιο σωστή αποτοξίνωση;

Αν θέλετε να βοηθήσετε το σώμα σας, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε και θα έχουν αποτέλεσμα.

«Ένα προφανές βήμα είναι να μειώσετε τις τοξίνες που πρέπει να επεξεργαστεί το σώμα σας. Έτσι, αν το παρακάνατε αυτές τις μέρες με το ποτό δώστε στο συκώτι σας μια εβδομάδα χωρίς αλκοόλ, για να αποκατασταθεί».

Tips για να ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου

Αντίστοιχα, εάν το παρακάνετε με τα γλυκά ή με τα υψηλά λιπαρά τρόφιμα τις επόμενες ημέρες δώστε στον οργανισμό σας χρόνο να αποτοξινωθεί.

 «Γεμίστε τα γεύματά σας με φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης (π.χ. βρώμη και κριθάρι), όσπρια (π.χ. φασόλια) και βότανα και μπαχαρικά».

Το νερό είναι το άλφα και το ωμέγα της αποτοξίνωσης/ φωτογραφία pexels

Το νερό είναι το άλφα και το ωμέγα της αποτοξίνωσης/ φωτογραφία pexels

Πίειτε αρκετό νερό

Είναι το άλφα και το ωμέγα της αποτοξίνωσης, γι’ αυτό φρόντισε να καταναλώνεις το λιγότερο 8 ποτήρια νερό την ημέρα ώστε να αποβάλλεις όλες τις τοξίνες από το σώμα σου

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top