Tips για να ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου

Τι να κάνεις για να καις περισσότερες θερμίδες

Κάνεις σκληρές δίαιτες αλλά δεν βλέπεις πιο χαμηλό νούμερο στη ζυγαριά; Μήπως αυτό που φταίει τελικά είναι ο μεταβολισμός σου που έχει μπλοκάρει; 

Τips για να επιστρέψεις επιτυχώς στο πρόγραμμα γυμναστικής σου

Τι να κάνεις για να τον ξεμπλοκάρεις; 

Καταναλώστε περισσότερη πρωτεΐνη 

Έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς, έχουν δείξει πως όταν καταναλώνουμε περισσότερη πρωτεΐνη νιώθουμε πιο χορτάτοι.  Διαπιστώθηκε μάλιστα πως οι συμμετέχοντες που αύξησαν τις πρωτεΐνες στο διατροφολόγιό τους από το 15% στο 30% επί του συνόλου της διατροφής με σταθερή πρόσληψη υδατανθράκων και αντίστοιχη μείωση των λιπών κατανάλωναν λιγότερες θερμίδες. 

Πιείτε πολύ νερό

Αν διψάς συχνά μέσα στην ημέρα, αντί να καταναλώσεις καφέδες, χυμούς ή αναψυκτικά, επέλεξε νερό και πιο συγκεκριμένα κρύο νερό.
Μία από τις έρευνες που σημειώθηκε έδειξε ότιη κατανάλωση μισού λίτρου νερού αυξάνει το βασικό μεταβολισμό κατά 10-30% για περίπου μία ώρα.

Παράλληλα γλιτώνουμε και τις παραπάνω θερμίδες που θα παίρναμε αν επιλέγαμε κάποια άλλο ποτό.

Έντονη άσκηση και βάρη

Η άσκηση όπως είναι γνωστό δεν βοηθά μόνο στην απώλεια των κιλών αλλά και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Πιο συγκεκριμένα η άσκηση με βάρη ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και συμβάλλει στο να κάψουμε περισσότερες θερμίδες. Η άσκηση με βάρη βοηθάει στη διατήρηση των μυών και καταπολεμά την πτώση του μεταβολισμού που μπορεί να συμβεί με την απώλεια βάρους. 

Πράσινο τσάι ή καφές

Αν είστε λάτρεις του καφέ, τα νέα που θα διαβάσετε είναι ιδιαίτερα καλά. Ο καφές όπως και το πράσινο τσάι ενισχύουν τον μεταβολισμό κατά 3-11%.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top