Χριστούγεννα: Πώς να φας σωστά στο γιορτινό τραπέζι

Για να απολαύσετε τα πάντα χωρίς ενοχές

Τα γιορτινά τραπέζια είναι μία ευκαιρία να δούμε αγαπημένα πρόσωπα, να φάμε νόστιμα και ιδιαίτερα φαγητά, να ανταλλάξουμε ευχές και δώρα και να περάσουμε όμορφες και ξένοιαστες στιγμές.

Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να φάμε... δίχως αύριο! Το star.gr, επικοινώνησε με τη διαιτολόγο  - διατροφολόγο Θέλεια Βασιλαντωνάκη και της ζήτησε να μας πει ορισμένα tips που θα μας βοηθήσουν να φάμε σωστά στο γιορτινό τραπέζι.
 
-Πριν σερβίρουμε στο πιάτο μας αναγνωρίζουμε ποια εδέσματα από το τραπέζι πραγματικά θέλουμε και τρώμε μόνο από αυτά.

Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν: Υπάρχουν διατροφικά μυστικά;

-Στη συνέχεια, αφού αποφασίσουμε τι θα διαλέξουμε, γεμίζουμε το μισό πιάτο με λαχανικά και το υπόλοιπο με το κυρίως φαγητό.

-Αποφεύγουμε τα τηγανιτά και τα φαγητά πλούσια σε βούτυρα και κρέμα γάλακτος.
-Προτιμούμε καλύτερα άσπρο κρέας (π.χ κοτόπουλο, γαλοπούλα, άπαχο μοσχάρι, ψάρι) παρά χοιρινό, κατσίκι ή αρνί και τα συνοδεύουμε με λαχανικά.

2+1 vegan συνταγές για χριστουγεννιάτικα μπισκότα


-Ενδιάμεσα στο φαγητό πίνουμε πολύ νερό.

-Τρώμε σιγά και μασάμε καλά, ώστε να μειώνουμε την πιθανότητα δυσπεψίας και να καταλαβαίνουμε ότι χορτάσαμε χωρίς να καταναλώσουμε παραπάνω ποσότητες.

-Από αλκοόλ προτιμούμε κρασί που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και περιέχει λιγότερες θερμίδες από τα υπόλοιπα ποτά.

-Όσον αφορά στο γλυκό προτιμούμε δίπλες και μελομακάρονα που έχουν λιγότερες θερμίδες και λιπαρά από τους κουραμπιέδες. Να σημειώσουμε ότι αν η διατροφή μας βρίσκεται σε ένα ισορροπημένο πλαίσιο και στις γιορτινές μέρες προσθέσουμε καθημερινά ένα γλυκό που μας αρέσει, δε θα επηρεάσει τη συντήρηση βάρους που έχουμε ως στόχο αυτές τις ημέρες.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top