Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν: Υπάρχουν διατροφικά μυστικά;

H διατροφολόγος Θέλεια Βασιλαντωνάκη λύνει όλες σας τις απορίες

Παραμονή Χριστουγέννων μία ημέρα τόσο γιορτινή τόσο ξεχωριστή που συνήθως μας καλεί να φάμε το βράδυ στο ρεβεγιόν των Xριστουγέννων.

Τι πρέπει όμως να προσέχουμε στο Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν; Συνήθως αυτές τις ημέρες καταναλώνουμε το κυρίως γεύμα το βράδυ. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως μέσα στην ημέρα δεν πρέπει να μείνουμε νηστικοί.

«Καταναλώστε κάτι μικρό και ελαφρύ κατά τη διάρκεια της μέρας έτσι ώστε να μπορέσετε να φάτε με σύνεση στο ρεβεγιόν. Επίσης εκτός από τη συνετή κατανάλωση φαγητού θα σας βοηθήσει να κρατήσετε σταθερό, κατά τη διάρκεια της ημέρας, το ζάχαρο σας και την ενέργειά σας», εξηγεί η διαιτολόγος  - διατροφολόγος Θέλεια Βασιλαντωνάκη.

Tips για να μην πάρεις βάρος τις γιορτές

Πολύ βασική είναι η καλή ενυδάτωση. Επειδή καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες σε αναψυκτικά και αλκοόλ ξεχνάμε να πιούμε νερό. Καταναλώστε, λοιπόν αρκετό νερό στη διάρκεια της ημέρας για να μείνετε ενυδατωμένοι.

Προτιμήστε μέσα στην ημέρα τρόφιμα πλούσια στο πρωτεΐνη προκειμένου να μείνουμε χορτάτοι για περισσότερη ώρα. Για παράδειγμα μπορούμε να καταναλώσουμε γιαούρτι, τυρί, αυγό, ως σνακ μαζί με μία πηγή υδατάνθρακα για παράδειγμα μαζί με 1 φρούτο, μία φέτα ψωμί, ένα παξιμάδι κοκ. Στο γιορτινό τραπέζι καταναλώστε όλα όσα αγαπάτε με μέτρο!

Οι μέρες των εορτών είναι ημέρες χαράς, ημέρες γιορτής, ημέρες αγάπης.

Δε μετράμε θερμίδες, δε μετράμε γραμμάρια. Μετράμε τις όμορφες στιγμές. Καταναλώστε άφθονα λαχανικά (σαλάτα) σε οποιαδήποτε μορφή είτε ομάδα είτε ψητά είτε βραστά μαζί με το κυρίως γεύμα. Προσθέστε στο γιορτινό σας πιάτο τα πάντα με μέτρο. Καταναλώστε ό,τι αγαπάτε με μέτρο και σύνεση. Να θυμάστε πως οι ημέρες αυτές είναι αφορμή για ξεκούραση και χαρά και όχι για υπερκατανάλωση γλυκού, φαγητού, ποτού.

Extra tip: Καταναλώστε το γλυκό σας ακριβώς μετά το φαγητό και όχι πριν ή αρκετή ώρα μετά!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top